3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar Poppen & Knuffels

{ Review } | BABY born Soft Touch – een interactieve pop

BABY born Soft Touch interactieve pop

Als kind wilde ik dol graag een echte Baby Born pop, maar helaas… Sinterklaas vond het misschien te duur, en mijn ouders waarschijnlijk onnodig. Ik snap het wel hoor, ik had natuurlijk al drie poppen. Maar de Baby Born die kon plassen en drinken! Wauw! De droom van elk meisje leek het wel. En BABY Born blijft helemaal in. Wij mochten de nieuwste Baby Born Soft Touch testen met onze meiden die gelijk verkocht waren. Stiekem was ik zelf ook wel een beetje blij dat mijn lang vervulde meisjesdroom dan eindelijk in vervulling ging.

Verschillende soorten Baby Born’s

Wij kozen voor onze kids voor een BABY born Soft Touch met een tintje. Heel bewust niet voor een standaard blanke baby pop gekozen, omdat ik vind dat kinderen best wel mogen weten en leren dat niet alle mensen blank zijn. En om eerlijk te zijn, vind ik het tintje nog best licht. Het is eerder een Hollandse baby die op vakantie is geweest, dan een baby die van nature bruin is. Dus de optie voor een Baby Born met een bepaalde teint is er ook. Dat vind ik trouwens vooral voor kinderen die zelf bruin zijn erg leuk. Kunnen ze als echte poppenmoeder met een baby lopen die ook echt hun baby kan zijn (of broertje of zusje). Je kunt ook kiezen of je een jongen of meisje wil. Nou weet ik dat onze meisjes altijd erg moeten giechelen van alles wat een piemel heeft, dus leek mij een meisjes pop voor ons de beste optie, haha.

{ Review } | BABY born Soft Touch - een interactieve pop

De BABY born Soft Touch

De BABY born Soft Touch is eentje met erg veel extra’s zonder dat er batterijen in de pop hoeven. Ideaal dus en een stuk duurzamer dan wanneer je om de drie dagen spelen de batterijen moet vervangen. Je kunt de Baby Born eten geven, drinken, laten plassen of poepen, ze kan slapen en in bad. En als ze verdrietig is dan kan ze echte traantjes laten rollen. Superzielig, maar wel heel schattig.

Drinken

In het bijgeleverde flesje kun je gemakkelijk wat water doen, en er zit een handige dop bij, voor wanneer je baby haar flesje niet helemaal opdrinkt. Zo valt het er niet uit. Je kunt de baby drinken geven door het flesje in haar mondje te doen en zachtjes in de fles te knijpen.

Eten

In een bijgeleverd sachet zit één voeding voor je nieuwe baby. Door deze te mengen in het bordje met het lepeltje, krijg je een soort papperig goedje wat je vervolgens aan je baby kunt geven. Zelf vond ik het jammer dat er maar één zakje bij zit, want dat betekent eigenlijk dat je de baby maar één keer eten kunt geven. Of misschien dat een recept voor een eigen papje leuk zou zijn, maar goed. Dat is een klein detail. Het eten komt er ook aan de onderkant weer uit.

review BABY born Soft Touch - een interactieve pop

Poepen en plassen

Let op dat je je baby haar luier omdoet, want als je op haar buikje drukt, begint ze te plassen of poepen. Natuurlijk kun je haar ook zindelijk krijgen door haar luier af te doen en haar op het potje te zetten. Wel even opletten dat ze goed zit, want anders plast ze naast de pot. Het luiertje kun je gelukkig keer op keer gebruiken, doordat de plakstrips herbruikbaar zijn. Het verschonen was voor onze zesjarige poppenmoeder nog wel een dingetje, want het is wel een gefriemel. Gelukkig heeft deze mama al minstens 4000 luiers verschoont en kon ik haar even helpen. En met een beetje hulp lukte het haar al gauw zelf.

Huilen

Als het fopspeentje aan de ketting niet genoeg troost biedt aan de kleine, dan kan het maar zo zijn dat ze echt begint te huilen. Door zachtjes op de borstkas te drukken, komen er vanzelf traantjes uit haar oogjes rollen. Heel zielig, dus troost haar maar gauw.

Slapen

Natuurlijk is het gezegde er niet voor niks: ‘slapen als een baby’, want slapen kan deze Baby Born ook heel goed. Als je haar neerlegt, sluit ze gauw haar oogjes. Met of zonder fop speen de keuze is aan jou.

Badderen

Je kunt je baby ook lekker badderen. Dus als je kids moeite hebben met zelf in bad gaan, dan kan deze baby hun misschien wel overtuigen. Samen in bad is toch veel leuker. Het water dat er in de Baby Born kan komen, kan er via de gaatjes in haar voetjes weer gewoon uit lopen. Zo weet je zeker dat er geen vieze schimmel in haar lijfje zit.

Extra zacht lijfje

De BABY born Soft Touch heeft een extra zacht lijfje. Het blijft natuurlijk plastic en het is geen knuffel, maar je voelt wel het verschil. Enig nadeel vinden wij dat als je de baby op de borstkas of de onderbuik vasthoudt of vastpakt, dat ze begint te plassen of huilen. Natuurlijk is dat logisch, omdat dit de druk punten zijn waardoor deze functies werken, maar het geeft af en toe wel een kliederbende. Meestal laat ik de meisjes dus met haar spelen met drinken, plassen en huilen, en als ze daar klaar mee zijn laat ik de Baby Born even ‘leeglopen’. Dan kunnen ze haar daarna knuffelen en oppakken zoals ze willen zonder zelf nat te worden.

Go or No Go

Wat ons betreft, is deze BABY born Soft Touch een echte go! Veel functies zonder batterijen dus ze doen het altijd. En door de extra’s (luier, lepel, bordje, voedingssachet, fopspeen en ketting) die erbij zitten ook gelijk erg leuk om mee te spelen. De Baby Born heeft trouwens een armbandje om, en datzelfde armbandje zit ook in de verpakking voor de poppenmoeder. Dus je kunt gelijk matchen met je baby. Mini & Me.

ervaringen review BABY born Soft Touch - een interactieve pop

Feitjes

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Aantal batterijen nodig: geen
Adviesprijs: € 49,95 en te koop via bol.com


Lees ook: Baby Alive: knip de haren van een pop! 

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

 • Reply
  Leukste cadeaus voor een 6-jarig meisje - Go or No Go
  20 maart 2020 at 06:31

  […] Baby Born, baby Annabelle, Barbies…tsja van poppen krijgt Selah ook nooit genoeg! Voor haar blijven zulke cadeaus een Go. Een echt moedertje. Bij een pop kun je ook weer allerlei accessoires kopen. Kleding, schoenen, scooters, een wctje, een stapelbed, kinderwagens. Nou ja noem het maar op. Je kunt het zo gek niet bedenken of het bestaat ook voor een baby pop. Een kappop is ook een musthave voor deze leeftijd. Haren kammen, make-up op doen. Leuker kan bijna niet! […]

 • Reply
  De LEUKSTE cadeaus voor een 2-jarige jongen - Go or No Go
  12 januari 2020 at 11:55

  […] een super leuk cadeau voor jongens! Het uit- en aankleden vinden alle kinderen al leuk om te doen. Baby Born heeft voor verschillende leeftijden een geschikte […]

 • Reply
  Cadeautips: het leukste speelgoed voor 9-jarigen - Go or No Go
  27 juni 2019 at 06:31

  […] vind ik negen jaar een erg lastige leeftijd wat betreft het bedenken van cadeaus. De poppen of speelgoedauto periode is nu toch echt wel voorbij, maar meestal hebben ze ook niet echt iets wat […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.