Kerst

5x op een originele manier kerst vieren met kinderen

Kerst spelletjes voor kinderen en volwassenen

Wat te doen met kerst 2018. Dat is de grote vraag. Ieder jaar weer zijn we er maar druk mee. Gaan we uit eten en zo ja, met het gezin, of met de hele familie, of met vrienden, enzovoorts. Of gaan we koken, en koken we dan een heel menu of ieder een gedeelte? Of gaan we gewoon lekker met het gezin op vakantie tijdens de kerst? Vieren we kerstmis thuis en gaan we leuke kerstspelletjes doen met het gezin, of toch maar niet? Kortom: wat gaan we doen met kerst 2018 en hoe kunnen we op een originele manier kerst vieren? 

Met z’n allen de keuken in

Wil je op een originele manier kerst vieren, dan blijft dit jaar het gourmetstel lekker in de kast. Maar er moet natuurlijk wel gegeten worden. Een leuke en hele andere manier van kerst beleven is om met z’n allen de keuken in te duiken. Jong en oud, maakt niet uit. Iedereen helpt mee om het eten te bereiden. De een richt zich op het vlees, de ander op een salade, enzovoorts. De kinderen kunnen leuke kerstboomprikkers maken of andere lekkere en simpele hapjes voor een monkeyplate. Het enige wat je voor dit samen-koen-idee nodig hebt, is een ruime keuken. Bij voorkeur een kookeiland, anders sta je elkaar in de weg. En het moet natuurlijk wel gezellig blijven met kerst ;-).

Een toetjes-diner

Ben jij ook zo’n ‘een toetje kan áltijd’ type? Doe eens gek: maak een toetjesdiner. Het hele diner bestaat uit…je raad het al…toetjes! Geen vlees en aardappels en soep: toetjes! Heel veel! Helemaal leuk als je extra gasten uitnodigt en iedereen een zelfgemaakt toetje meeneemt. Zo heb je volop variatie. Bijkomend voordeel: Het eten zal 100% zeker in de smaak vallen bij de kinderen!

Naar het buitenland

Vroeger gingen wij met het gezin altijd op vakantie met kerst en oud op nieuw. Jarenlang vierden wij kermis in het buitenland, in een heerlijk en warm land. Tunesië, Marokko, de Canarische Eilanden. Heer-lijk! Iets wat ik mis en wat ik zéker wel weer eens ga doen met ons gezin. Ik vond kerst vieren in het buitenland ontzettend fijn. Lekker met het eigen gezin en in de appartementen waar we verbleven werd er altijd enorm uitgepakt. De meest fantastische shows, heerlijk eten..dat soort dingen. Ook oud op nieuw vond ik geweldig om in het buitenland te vieren: Hier wordt zóveel vuurwerk afgeschoten en de hemel is er zoveel helderder. Geweldig dus en echt een aanrader. Dit is dan ook op onze favoriete originele manier om kerst te vieren ;-).

Spelletjes

Een super gezellige avond gegarandeerd! Ga lekker met elkaar spelletjes spelen! Geen mens-erger-je-niet, maar echte leuke spelletjes! Een speurtocht of fototocht of een heuse kerstquiz: niets is te gek! Benieuwd hoe je dit aan kan pakken? Ik schreef al eens een uitgebreid blog met veel leuke manieren en spelletjes om kerst te vieren met de familie. Hier leg ik ook uit hoe je zo’n speurtocht of quiz organiseert, dus zeker een aanrader!

Verrassingscadeautjes

Wil je je partner of kinderen verrassen, leg dan in aanloop naar kerst af en toe kerstcadeautjes onder de kerstboom. Super leuk om de gezichten van de anderen te zien als ze ineens een cadeautje zien liggen. Ik houd ervan om de kinderen en mijn man op deze manier te verrassen. En wat ook zo leuk is, is dat de kinderen het zelf ook leuk vinden om  ook cadeautjes te gaan kopen voor de anderen.

Tot zover vijf originele manieren om kerst te vieren met het gezin of de familie. Hoe vier jij graag kerstmis?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.