Inspiratie Kerst

Na Sinterklaas nog meer cadeautjes met kerst?

kerst vieren met kinderen

Na Sinterklaas volgt natuurlijk al gauw weer kerst en als je een beetje op mij lijkt, staat de kerstboom op 6 december in je huiskamer te pronken. Maar een kerstboom zonder cadeautjes, dat vind ik toch een beetje als de kerstboom zonder piek. Dus ook cadeautjes komen onder de boom te liggen. Maar soms ben ik zelf ook wel eens aan het zoeken naar de grens: wat is goed en wat is teveel? De kinderen zijn natuurlijk al volop verwend met Sinterklaas en drie weken later krijgen ze weer cadeautjes met kerst. Worden ze niet teveel verwend? Hoe pak je zoiets aan? 

Dag Sinterklaasje

Ik vind Sinterklaas een heerlijke tijd, maar ook wel hectisch. De kinderen zijn vele malen drukker als anders en voornamelijk bezig met wanneer ze hun schoentje mogen zetten en hoeveel pepernoten ze krijgen tijdens de intocht. Natuurlijk was dat heel anders toen ze nog kleiner waren, toen was het vooral allemaal heel magisch en waren ze ontzettend onder de indruk als ze Sinterklaas een handje gegeven hadden. Maar nu de jongens acht jaar zijn en het geheim van Sinterklaas kennen, is de magie iets minder. Begrijp me niet verkeerd, die is zeker niet weg, maar het is wel anders. En daarom kijk ik wel erg uit naar kerst. Geen spannende intocht-taferelen en schoentje zetten of niet, maar gewoon toeleven naar een van de mooiste tijden van het jaar, met een heerlijk ruikende kerstboom, lampjes, de kerststal die voor mij ontzettend veel waarde heeft en cadeautjes onder de boom.

Hallo kerstboom!

Zodra Sint op 6 december ons landje weer verlaat, stappen wij als gezin onze auto in, op naar de boer. We kiezen de mooiste kerstboom uit, altijd te groot, en die mag mee naar huis. Ieder jaar weer een hele uitdaging om de kerstboom weer thuis te krijgen en op te zetten, maar als hij dan staat, en we gaan de boom samen versieren, is het genieten. Vorig jaar lieten we onze kerstboom thuisbezorgen trouwens…dat was toch ook wel écht heel handig. Hoewel het zelf uitkiezen toch juist ook wel zijn charme heeft, want als je hem thuisbezorgd krijgt is het maar afwachten hoe hij eruit ziet.

Cadeautjes onder de kerstboom

Wij hebben zelf goede vrienden in Engeland wonen en we hebben al jarenlang, al ruim 18 jaar, de traditie om elkaar met kerst cadeautjes te sturen voor de kinderen. Een ontzettend mooie traditie die ons, ondanks de verre afstand, toch altijd weer samenbrengt. We sturen de cadeautjes altijd begin december, zodat ze een mooie lange tijd onder de boom kunnen liggen. Ik vind dat geweldig, dat staat zo gezellig. Net als in de Amerikaanse kerstfilms ;-).
Met kerst vind ik het ook leuk om manlief te verrassen met een kleinigheidje. We geven elkaar door het jaar heen geen cadeautjes met verjaardagen ofzo, dus met kerst vind ik het dan wel leuk om iets leuks te geven. Dat kan een paar sokken zijn, een parfum of iets anders waarvan ik weet dat hij het graag zou willen (hoewel dat altijd lastig is, die mannen en cadeaus)

Kinderen (nog meer) verwennen met kerst

Maar goed, wat te doen met die kinderen, die al zo lekker verwend waren door Sinterklaas. Wij hebben dat als volgt opgelost. We hebben afgesproken dat iedereen voor elkaar iets koopt. Dus ook Daan en Jesse besteden hun zakgeld aan cadeautjes voor elkaar en voor papa en mama. We hebben vorig jaar 4 euro per persoon afgesproken voor Daan en Jesse. Zij kopen dus voor elkaar een cadeautje van 4 euro. Het cadeautje voor papa en mama maakt niet uit wat de kosten zijn, of het nu 50 cent is of 2 euro. Op deze manier leren ze ook dat het niet alleen krijgen is, maar ook geven. En het belangrijkste wat we ze hierbij leren is dat het niet gaat om wat je koopt, maar waarom je het koopt. Het nadenken over het cadeautje voor iemand. Wat zou diegene leuk vinden om te krijgen, waar kan ik hem blij mee maken.

Verder vieren we kerst dus niet met grote cadeaus, maar vooral met heel veel gezelligheid, kerstspelletjes en familie.

Hoe vieren jullie kerst? Met of zonder cadeaus?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.