Inspiratie

Mijn auto en ik: onafscheidelijk

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Mijn auto is heilig voor mij. Niet het merk of de kleur of wat dan ook, maar gewoon het feit dat het een auto is. Want wie mij kent weet dat mijn fiets netjes in de garage opgeborgen staat, om daar vervolgens alleen uit te komen als het echt moet. Mijn auto daarentegen staat te shinen op mijn oprit en er gaat eigenlijk geen dag voorbij dat ik niet op pad ga met mijn blauwe autootje. 

Openbaar vervoer

Natuurlijk pak ik de auto om langere afstanden te rijden, zoals drie keer per week naar mijn werk. Daarbij komt dat ik in een dorp woon en we hebben natuurlijk wel een busverbinding, maar dat is niet mijn ding. Als student ging ik jarenlang met de bus naar school, en dat was prima, maar daarna heb ik nooit meer een bus genomen. Gedoe met wachten, vertragingen, overstappen: het is gewoon niet mijn ding. Daarbij komt dat ik met een bus eerst 30 minuten moet reizen voor ik bij een station aan kom, om vervolgens met de trein verder te kunnen reizen. En als je dus terug gaat, duurt het weer allemaal zo lang. In een dorp komt de bus ook 1 à 2 keer per uur, dus ook dat is niet optimaal. Als je in een stad woont kan ik me voorstellen dat je veel meer gebruik maakt van het openbaar vervoer hoor. Maar goed, voor mij niet van toepassing dus.

Korte afstanden

Maar ook voor korte afstanden ben ik altijd weer blij met mijn autootje. Even op en neer naar het dorp voor een boodschap, dat soort dingen. Zéker vanaf het begin van de herfst tot aan de eerste zomerse zonnestralen, want als ik ergens een hekel aan heb is het aan regen. En nee, ik smelt niet, maar mijn haren gaan als een malle pluizen en ik hou er simpelweg gewoon niet van. Dus iedere korte of langere rit wordt gemaakt met mijn autootje. In de zomer pak ik wel eens de fiets trouwens, maar vaker niet dan wel. Anyway, volgens mij is het duidelijk dat ik niet zonder mijn auto kan. En daarom zorg ik er ook heel goed voor!

Zorg goed voor je auto

Hoe ik goed voor mijn auto zorg? Regelmatig krijgt hij even een sopbeurtje. Van binnen uitzuigen is dan weer niet zo mijn sterke kant, dat kan zeker beter. Maar ik zorg er wel voor dat het geen zooi wordt. Dus afval gaat netjes in een zakje weg en er blijft geen rommel liggen. Daarnaast heb ik natuurlijk mijn auto goed verzekerd. Er kan altijd iets met je auto gebeuren, of je hem nu vaak of weinig gebruikt. Een goede autoverzekering is altijd belangrijk en daarom zocht ik het een en ander voor je uit, want welke autoverzekering is nu gewoon écht goed? Dat is ..*tromgeroffel*.. die van de HEMA! Die is namelijk gewoon goed. Je hebt goede dekking, een scherpe prijs en klanten beoordelen deze verzekering met een 9.6! En extra leuk: er zit nog een mooi voordeel aan als je je autoverzekering voor 1 januari 2019 afsluit. Dan krijg je namelijk 4 gratis all season banden bij HEMA allrisk autoverzekering cadeau! En inclusief gratis montage ook nog! Dat is nog eens een toffe eindejaarsactie, toch?!

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Gelukkig heb ik tot nu toe weinig gedoe gehad met mijn auto. Maar het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je zelf schade aan je auto krijgt of een ander dit veroorzaakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje en ik moet er niet aan denken dat ik dan niet goed verzekerd ben. Ook ik heb wel eens een paaltje geraakt en zelfs ooit de bumper van een andere auto. Geen grote schade, maar toch had het me zonder verzekering een paar honderd euro gekost. Een fijn gevoel dus als alles goed geregeld is, voor het geval dat. Zeker als je je auto zo intensief gebruikt net als ik!

Ik ben benieuwd of jij je auto ook vaak gebruikt? Of pak jij juist vaker het openbaar vervoer of de fiets?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.