Natuur

Tip voor kinderuitstapje: Paardrijden met kinderen

Linda - Go or No Go

Als ik denk aan leuke activiteiten in een schoolvakantie voor Daan en Jesse, denk ik natuurlijk snel aan speeltuinen, zwemmen en uitstapjes naar bijvoorbeeld de dierentuin of een park. Maar er is zoveel meer leuks te doen. Bijvoorbeeld paardrijden met je kinderen!

Mini paardjes

En dan bedoel ik natuurlijk niet op van die grote paarden waar het voor een volwassene zelf spannend is om op te zitten. Nee, juist van die lieve kleine minipaarden en shetlanders.
Daan en Jesse zijn dol op dieren. Ze vinden een uitstapje naar de kinderboerderij dan ook altijd heel erg leuk. Knuffelen met geitjes en konijntjes. Maar zelf paardrijden op een minipaardje of shetlander is natuurlijk nog wel veel gaver!

Met de koets

Natuurlijk is het ideaal als je zelf een minipaard of shetlander hebt. Dan kun je lekker vaak met de kinderen paardrijden. De opa van Daan en Jesse heeft heel lang een paard en een shetlander gehad. Geweldig vonden de jongens dat, want Opa had daar een mooie koets bij en dan ging hij met het grote paard mee rijden. Zijn spullen kocht hij voor deze shetlanders vaak bij MHS Ruitersport.
Ook hebben de jongens wel eens in de huifkar mogen zitten, die werd getrokken door twee shetlanders. Zo hebben we wel eens een tocht naar de bossen gemaakt. Echt een super leuk, bijzonder en gezellig uitstapje! En natuurlijk mochten Daan en Jesse dan ook voorop op de huifkar zitten.

Paardrijden tijdens het kinderfeestje

Paardrijden lijkt me trouwens ook echt een superleuke activiteit voor een kinderfeestje! Met een huifkar kan, maar je kunt natuurlijk ook gewoon om de beurt kindjes laten rijden op de shetlanders. In veel regio’s zijn maneges die dit soort kinderfeestjes organiseren, dus als je kindje gek is op paarden is dat wellicht een leuk idee. Er zijn ook maneges die er een gaaf thema omheen organiseren, bijvoorbeeld het Wilde Westen. Wat mij betreft een gegarandeerd succes hoor! 🙂
Ook in de winter is een paardenfeestje prima! Wel fijn voor het paardje als je dan een winterdeken paard hebt, dan hebben de paarden het ook lekker warm.

Jaarmarkt

Op de Koningsmarkt, die hier altijd in de Meivakantie valt, mogen Daan en Jesse ook ieder jaar zelf paardrijden. Dat is ieder jaar weer het hoogtepunt van de Koningsmarkt. Het liefste zouden ze wel 20 rondjes maken op de paarden! Ze zijn ook zo lief 🙂
Als je zelf een paardje of shetlander hebt, is het natuurlijk geen probleem om heel veel rondjes met ze te rijden.

Ik ben benieuwd of jullie kids wel eens hebben paardgereden en zo ja, of ze het ook zo leuk vonden?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.