Kerstvakantie

5x de leukste uitstapjes in de winter met kinderen

de leukste uitstapjes in de winter met kinderen

Als je op zoek bent naar leuke uitstapjes met kinderen deze winter, dan ben je hier op de juiste plek! Wij geven je 5 tips voor de leukste uitstapjes in de winter met kinderen.

Winterefteling

Een magisch uitje: naar de winterefteling! In de winter ziet de Efteling er prachtig uit. Als je je lekker warm aankleed, kun je de hele dag genieten in het prachtige winterwonderland. De mooiste versieringen in de vorm van lampjes, sneeuw, kerstbomen, kampvuren en natuurlijk Pardoes in een mooie winterse outfit. Nadeel tijdens de koudere dagen is dat wachten in de rij wat frisjes kan zijn, maar gelukkig zijn er genoeg plekjes waar je lekker kunt opwarmen met een warme chocolademelk. De Winterefteling is echt een GO en staat niet voor niets op de eerste plek in dit overzicht van de leukste uitstapjes in de winter met kinderen.

Combineer je Efteling bezoek met een hotelovernachting bij het GuestHouse Hotel.

5x de leukste uitstapjes in de winter met kinderen

Valkenburg

Valkenburg is een echte must-see in de winter, zeker voor en tijdens kerstmis. Valkenburg is bij uitstek dé kerststad van Nederland met de vele kerstmarkten en natuurlijk de geweldige grotten. In de grotten zijn ook allerlei kerstmarkten; erg leuk om een keer mee te maken. Ook is er een grot ingericht met kerstminiaturen, namelijk de in de grot van Mergelrijk. Je ziet er honderden huisjes, bewegende attracties, duizenden figuranten en kerstbomen. Voor de kinderen is er een leuke speurtocht uitgezet. Dat is nog lang niet alles, want er is bijvoorbeeld ook een andere grot met zandsculpturen in 1001 nacht thema.

IJsbeeldenfestival

Als je deze winter iets spectaculairs wil zien, dan is het ijsbeeldenfestival écht een aanrader. Voor jong en oud is dit een belevenis! Kijk je ogen uit naar de prachtige ijscreaties. De beelden worden gemaakt van regenwater. De meest prachtige figuren worden uit het ijs gesneden en mooi verlicht met allerlei kleuren. Dieren, mensen, treinen, gebouwen…niet is te gek. Het grootste ijsbeeld is maar liefsy 6 meter lang. Tip: Kleed je lekker warm aan, want om het ijs wekenlang zo te houden, is het natuurlijk nodig om het extra koud te maken. Met maar liefst -10 graden kan het geen kwaad om een dikke sjaal en wanten aan te trekken. Kleed ook je kinderen lekker warm aan, het zou jammer zijn als je na een korte tijd weer moet vertrekken omdat het te koud is.

Schaatsen

In menig dorp worden in de winter speciale ijsbanen aangelegd waar de kinderen lekker kunnen gaan schaatsen. Ook bij ons in het dorp wordt er altijd een ijsbaan gemaakt. Met speciale abonnementen kunnen kinderen wekenlang genieten, maar je kunt natuurlijk ook gewoon een losse ticket kopen. Het is wel altijd stervensdruk op zo’n ijsbaan, dus echt lekker schaatsen komt er niet van hier. Onze kinderen zijn vorig jaar voor het eerst op het ijs geweest en vonden het best onwennig. Maar na even oefenen langs de rand durfden ze uiteindelijk ook wel een paar rondjes met de pinguïn (schaatshulpje) te schaatsen.

Lichtjesroute

In meerdere steden in Nederland zijn er lichtjesroutes te lopen of rijden. Bij ons in de buurt ligt Eindhoven en waar is ook ieder jaar een lichtjesroute. Het leukste is om de route op de fiets te doen. Vaak worden er ook speciale fietsavonden georganiseerd om het fietsen te promoten. Wel zo gezellig ook met een hele groep en tussendoor lekker uitrusten bij verschillende cafeetjes. Op de fiets zie je het meeste en het is ook goed te doen.
De route wandelen kan ook, maar is wel een heel eind met kinderen. Het nadeel van met de auto gaan is dat je in het weekend zomaar in flinke files terecht kunt komen. Doordeweeks heb je daar dan weer een stuk minder last van.

De leukste uitstapjes in de winter met kinderen

Tot zover ons overzicht met de leukste uitstapjes in de winter met kinderen. Hopelijk heb ik je genoeg inspiratie kunnen geven om er een heerlijke wintertijd van te maken! Ben je nog op zoek naar leuke spelletjes om met kerst te spelen, kijk dan zeker even hier.


Sneeuwfoto via Shutterstock / door FamVeld

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Kinderkleding trends voor 2021 - Go or No Go
    26 januari 2021 at 06:31

    […] deze grote trend kunnen we de koude winterperiode nog goed doorkomen. Alles wat lekker warm en zacht is, is namelijk goed! Van beige teddy jassen tot een kleurrijke […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.