Kerst

Kerstkaarten ontwerpen als een pro met Greetz

kerstkaart greetz ontwerpen
Anne

Een kaartje schrijven is iets wat wij steeds minder doen terwijl ik niemand ken die het niet leuk vind om een kaart te ontvangen. Want zeg nou zelf een WhatsApp bericht met “de beste wensen” is toch eigenlijk ook wel heel gemakkelijk? Maar een echte leuke kerstkaart tovert bij de mensen een glimlach op het gezicht. Nu kun je natuurlijk naar de boekhandel gaan en daar een doos met kant en klaar kerstkaarten kopen, maar je kan deze ook zelf maken.

Steel de show met je kerstkaart

En daar hoef je echt niet creatief voor te zijn of bang dat je het niet lukt. Er zijn namelijk zoveel mooie voorbeelden van kerstkaarten al voor je gemaakt . Met een beetje een gekke kerstkaart steel je al snel de show. Ga je liever voor de klassieke kerstgroet? Dat kan ook! Het leuke is dat je veel van deze kaarten kunt personaliseren, dus bijvoorbeeld de voorkant aanpassen met je familienaam. Dat geeft het echt iets unieks. Het is ook mogelijk om voor je oma een andere kaart te maken dan voor je vrienden, de kaarten kun je namelijk ook pers stuk kopen. Maar wil je nu echt iets anders, dan is er een andere trend, de fotokaart! Daar vertel ik je graag meer over.

Een fotocollage of familieshoot

Op een fotokaart gaan uiteraard een of meerdere foto’s. Je kunt kiezen voor een foto van je kind, je huisdier of gezellig met het gezin. Maar…hoe kom je nu aan die leuke kerstfoto? Ik zal wat tips met je delen. In het tuincentrum kun je vaak een leuke foto maken in een winterse setting. Als je de jassen uit doet lijkt het net echt. Of had je een hele toffe zomervakantiefoto? Dat kan ook, en dan kun je de tekst aanpassen, bijvoorbeeld warme wintergroeten. Er zijn zelfs mogelijkheden tot het boeken van een familie wintershoot. Een foto bij de kerstboom doet het ook altijd goed. Ik ging voor wat minder traditioneels en had een paar accessoires, een gekke haarband, een rode muts en wat kerstlichtjes. Dit alles gaf genoeg foto’s voor de kerstkaart.

Zo heb ik van deze simpele foto in het tuincentrum, deze kerstkaart gemaakt. Hier zie je dat het geheel wat meer traditioneel is.

Kerstkaarten ontwerpen als een professional

En dan komt het: je kiest je formaat. Wat een keuze bij Greetz! Zodra je gekozen hebt, laad je je foto’s zo naar het programma toe. Heel gemakkelijk. Ik had nog nooit met Greetz gewerkt en het ging erg makkelijk. Wel vond ik het jammer dat je alleen wat filters kunt plaatsen over de foto’s en deze niet verder kunt bewerken. Dus als jij je foto nog wat lichter wil doe dat dan eerst! Dan kan je vaak ook nog de tekst aanpassen. Het programma geeft goed aan wat je kunt aanpassen. Er zijn vaak verschillende uitvoeringen van dezelfde kaart dus een grote kaart, dubbele kaart of een ansichtkaart. Dit geeft hij in het bewerkingsprogamma niet aan als keuzemogelijkheid. Ik heb nu dus ansichtkaarten, maar zag ik later dat er van mijn ontwerp wel een dubbele kaart bestaat. Als ik dat wist had ik zeker de dubbele kaart besteld.

Kerstkaarten ontwerpen als een pro met Greetz

Snel klaar!

En dan wachten! Of wachten, nee het is supersnel klaar! Voor 21.00 uur besteld is de volgende dag al in huis of op de deurmat bij de ontvanger! Had jij nog geen kerstkaart verstuurd? Als jij nu aan de slag gaat ben je dus nog mooi op tijd voor een echt leuke gepersonaliseerde kerstkaart.


Lees ook: nog meer kerstkaarten ontwerpen!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.