{ DIY } | Kerstster van papieren broodzakjes

kerstster van papier DIY
Anne

Pinterest Fail or Fab? Soms zie je iets op Pinterest en dan denk je nee! Dat kan gewoon echt niet, ik geloof er niets van. Dat had ik bij deze DIY. Maar ik was wel getriggerd geraakt. Ik wilde ook wel zo’n mooie kerstster zelf maken. Alleen nu kunnen ze het er zo mooi op Pinterest eruit laten zien, maar klopt het dan wel? Echt, zo makkelijk? E zo weinig spullen nodig? Nou vooruit dacht ik, ik probeer het! Toevallig had ik de spullen liggen in huis. En wat denk je? Een dikke vette FAB! Zo makkelijk! Ik heb het voor jullie uitgewerkt en misschien heb je alles wel in huis.

Dus ga vandaag lekker knutselen met je kind, want ook die kan helpen! Max heeft bij mij al het lijm werk gedaan en aangegeven waar ik mocht knippen. Dus als mijn 7-jarige niet-zo-knutselvaardige zoon het kan, moeten jullie dit ook kunnen! 🙂

Wat heb je nodig voor deze DIY kerstster:

1) Papieren Broodzakje te krijgen bij o.a . JUMBO
2) Een scherpe schaar
3) Lijm in een stift zoals een Pritt-stift

Is dat alles? Ja echt! Wat ga je doen: Leg één zakje met de naad naar boven toe voor je en lijm nu een soort -T- vorm, dus over het midden en op de bodem van de zak.

Leg daar nu heel netjes nog een zakje op. Bouw dit zo op. Ongeveer 7 stuks is voldoende voor een mooi ster.

Knip nu een punt. En vanaf nu kun je kijken hoe de ster er uit ziet door hem open te vouwen.

Het leukste is het versieren. Ken je die papiermatjes nog van vroeger? Dat is precies wat wij gaan doen. Maar let op: knip niet te veel weg, want dan wordt de ster wat instabieler. Het papier wat ik gebruikte was toch al niet niet zo dik. Ik merkte ook dat er verschil zat in de dikte van de broodzakken.

Uiteindelijk het touwtje erdoor en vastzetten met lijm of een paperclip!

Ik heb verschillende kerststerren gemaakt zoals je op de foto kunt zien. Allemaal in het wit, maar je kunt de zakken natuurlijk ook eerst versieren. Denk aan glitter, lijm etc!

DIY van een super mooie en simpele kerstster van papier. Deze DIY kerstster maak je simpel en snel van papieren broodzakjes samen met je kinderen.

Veel plezier met deze leuke kerstster DIY!

Met deze afbeeldingen kun je heel gemakkelijk deze kerstster DIY op Pinterest bewaren ♥

DIY van een super mooie en simpele kerstster van papier. Deze DIY kerstster maak je simpel en snel van papieren broodzakjes samen met je kinderen - #kerst #xmas #diy

Lees ook: Sensopatische kerstactiviteiten en knutsel mooie kerst theelichten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

2 Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.