Sporten

Weinig kinderen zitten op squash, maar waarom?

squash
Linda - Go or No Go

Bij het zoeken naar een sport voor je kind denk je waarschijnlijk in eerste instantie niet aan squash. Voetbal, judo, tennis, zwemmen, volleybal, hockey…allemaal sporten die als eerste bij mij opkomen en waarvan ik weet dat er kinderen uit de klas op zitten. Maar squashen had ik in eerste instantie nog niet aan gedacht. Maar waarom niet eigenlijk?! 

Racketsport

Toen ik een jaar of 16 was heb ik ook een paar jaar met een vriendin gesquasht. Als kind zat ik op badminton en daarmee heb ik het slaan met een racket goed onder de knie gekregen. Maar op mijn dertiende stopte ik met badmintonnen. Ik miste een racketsport en mijn vriendin en ik kwamen toen uit bij squashen. En ik kan er kort of lang over zijn, maar ẃat een leuke sport is squashen!

Squashen

Ten eerste vind ik het heerlijk om gewoon lekker binnen te kunnen sporten. Daarnaast zit er lekker wat pit in en ben je aan het einde van je training kapot. Daar houd ik ook wel van, want een sport moet je fysiek uit (blijven) dagen.
Toch heb ik nooit eraan gedacht om Daan en Jesse kennis te laten maken met squashen. Niet omdat ik dat niet wilde, maar gewoon omdat het nooit bij me opgenomen is.

Squash: ook voor kinderen

Na wat zoekwerk blijkt dat squashen voor kinderen juist erg leuk is! Meestal kunnen kinderen vanaf groep 4 (dus vanaf een jaar of 6-7) op squashen. Wist je trouwens dat squash is uitgeroepen tot één van de meest gezonde sporten? In 60 minuten tijd werk je aan je conditie, lenigheid, spierkracht en mentale fitheid.
Voor squash heb je qua sportkleding niet veel speciaals nodig: een paar goede schoenen en een squashracket

Proeflessen

Ga je met je kind bekijken welke sport hij of zij leuk vindt, neem dan zeker squash hierin mee. En vooral: ga eens een proefles doen. Want je kind kent deze sport waarschijnlijk nog niet en dan is het lastig om uit te leggen wat deze sport inhoudt. Probeer daarnaast ook een aantal andere sporten door middel van proeflessen, zo kan je kind uiteindelijk de beste keuze maken wat betreft de sport die bij hem of haar past.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.