Gastblog Reistips

Vliegen met kinderen: 5 tips

vliegen met kinderen

Het vliegen zelf kan al redelijk stressvol zijn, maar het vliegen met kinderen doet er nog een schepje bovenop. Hoe kun je de kinderen rustig houden, wat doe je tegen angst in het vliegtuig, hoe blijven ze geamuseerd en hoe zorg je ervoor dat je zelf rustig en positief blijft? Met deze tips wordt ook het vliegen met de kinderen een eitje!

1. Ben voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk, en dat zeggen ze niet voor niets. Schat vooraf alle mogelijke risico’s in en weet hoe je moet handelen in geval van een escalatie. Zorg bijvoorbeeld dat je de contactgegevens van AirHelp klaar hebt staan mocht je willen weten hoe het ook alweer zit met je rechten in geval van een vertraging. Zorg voor lunchpakketjes, boeken, spelletjes en natuurlijk opladers van elektrische apparatuur. Houd alles in een aparte tas die je mee het vliegveld op kunt nemen waardoor je alles altijd bij de hand hebt.

2. Lekker kauwen

Een goede manier om de hersenen bezig te houden en je niet verveeld te voelen is simpel: eten. Nu is het natuurlijk onnodig om 20 boterhammen te smeren; het kauwen kan ook op kleinere hapjes zoals een appeltje, een koekje of wat lekkere snoepjes. Zolang de kaken lekker blijven bewegen zullen de kids minder snel verveeld of geïrriteerd raken.

3. Vermijd suiker

Kauwen is goed, maar kauwen op suiker is minder ideaal. Je weet natuurlijk als geen ander wat suiker met de kids doet, en de overload aan energie die ze hiervan krijgen is niet direct aangenaam te noemen wanneer je op een vliegveld bent. Probeer alle hapjes en drankjes met toegevoegde suikers dus te vermijden.

4. Praat met de kids

Voordat je op reis gaat, is het belangrijk om alle ins en outs van de reis met de kids te bespreken. Niet alleen de vlucht, maar ook de mogelijke wachttijd en andere eventuele factoren waar je tegenaan gaat lopen. Op deze manier zijn de kids voorbereid, en weten ze wat hen te wachten staat.

5. Verdeel de tijd in tijdsblokken

Moet je twee uur wachten en vervolgens drie uur vliegen, dan kan het een onmogelijke taak lijken om de kids bezig te houden. Deel de tijd dan ook op in blokken van 15 minuten, en verzin voor ieder blok een leuke activiteit. Een boekje lezen, het opstijgen van het vliegtuig bekijken, mensen met een baard tellen, een leuk filmpje kijken, een hapje eten en ga zo maar door.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.