Huis & Tuin

Van een oud en saai huis naar ons droomhuis!

huis inrichten

Een speelkamer, een keuken, een nieuw toilet, de slaapkamers en komende maand de badkamer. Wij hebben het afgelopen drie jaar niet stilgezeten, want al deze ruimtes hebben wij in die drie jaar verbouwd en we zijn nog lang niet klaar!

Wij hebben een poosje getwijfeld wat we gingen doen: Ons huis verkopen of ons huis verbouwen. Eigenlijk kozen we beide opties, want ons huis heeft een half jaar te koop gestaan. Echter, doordat mijn man zijn vaste baan kwijtraakte en dat niet gunstig was voor het aanvragen van een nieuwe hypotheek, besloten we ons huis uit de verkoop te halen. Vervolgens gingen we van start met de verbouwingen. Ik neem jullie vandaag mee in al onze verbouwingen van de afgelopen drie jaar.

De Speelkamer

Eerst hadden we geen speelkamer, maar een veranda. Heel leuk, maar onze hele huiskamer werd langzaam getransformeerd tot gigantische speelkamer door die tweeling van ons. We besloten daarom de veranda voor een groot deel om te toveren tot speelkamer. Met twee heerlijke openslaande deuren naar de tuin en twee ramen is het een fijne, ruime en lichte speelkamer geworden, waar we nog iedere dag ontzettend blij mee zijn! En de kids ook!

De Keuken

De keuken was ontzettend toe aan een renovatie. We hadden een oude keuken en de kastjes vielen uit elkaar van ellende. Wij hebben voor we uiteindelijk onze keuken gekozen hebben veel keukeninspiratie opgedaan. Er is zóveel mogelijk dat je, voor je je keuken daadwerkelijk gaat kopen, wel een beetje duidelijk moet hebben wat je wil. Ik ben dan ook nog iedere dag blij met onze nieuwe keuken. De kleur vind ik prachtig en ik vind het zooo fijn dat er een combimagnetron in zit!

Het Toilet

Ook het toilet moest er vorig jaar aan geloven. Hiervoor hadden we een halfhoog betegelde toilet en de muur had ik eens in een gekke bui lichtgroen geverfd. Een jaartje later ging er grijs overheen. En nu? Nu zitten er tegels overheen. (zie foto’s)
Voor ons toilet heb ik veel op Pinterest gekeken ter inspiratie. Daar staan zoveel mooie voorbeelden op en op die manier begon bij mij langzaam een beeld te ontstaan van wat ik mooi vond. Daarnaast kun je op Pinterest ook een handig lookbook maken. Ideaal om op die manier een beetje overzicht te creëren voor jezelf.

De Slaapkamers

Onze tweeling slaapt sinds de geboorte samen op een kamer. Superbijzonder, twee van die kleine mannetjes samen op een kamer. Ik had ze ook absoluut niet uit elkaar willen halen na de geboorte hoor! Maar nu ze zes jaar zijn, merk ik dat ze soms wel behoefte hebben aan een eigen plekje. Voor hen is het natuurlijk normaal dat ze een kamer samen delen, maar ik merk dat het nu ook wel tijd wordt om de kamers te gaan splitsen. We hebben twee grote slaapkamers op de eerste verdieping en we besloten om één van die grote kamers te splitsen in twee slaapkamers. Deze verbouwing start eind deze maand en de kamers zouden voor Sinterklaas klaar moeten zijn. Spannend!

De Badkamer

Één van de grootste projecten tot nu toe: de badkamer. Ik ben me mentaal al aan het voorbereiden op twee weken niet thuis douchen. We hebben nu alleen een bad in de badkamer, waar we dus ook in douchen. Vreselijk vind ik dat, ik wil gewoon een normale douche. En aangezien wij nooit in bad zitten, gaat het bad eruit en komt er een inloopdouche voor terug! Daarbij een mooi badkamermeubel met twee aparte wasbakken. Ik vind dit meubel écht zo geweldig, gewoon perfect! De slide wasbakken vind ik zo onwijs mooi…ik kan niet wachten tot de badkamer klaar is!
Denk overigens niet alleen aan het groter geheel, maar ook aan de details. De afwerking is namelijk superbelangrijk, zoals mooie en degelijke douchegoten en goede lampjes.

shutterstock_160893311

Verbouwen of verhuizen?

Nu is de vraag…ben ik blij met al deze verbouwingen of had ik liever een nieuw huis gehad? Ik ben heel erg blij met onze verbouwingen! Alles ziet er fantastisch uit en helemaal naar onze smaak. Daarnaast ligt ons huis in een geweldige wijk en zou ik eigenlijk in geen andere wijk willen wonen.
Maar een nieuw huis was natuurlijk ook heel gaaf geweest en daarnaast heb ik in mijn leven nog nooit een huis gekocht….dus ik had dat ook wel een leuke ervaring gevonden, haha. Maar ik sluit ook niet uit dat we over een jaar of 10-20 alsnog eens een keer gaan verhuizen hoor. Maar voor nu zitten we heerlijk hier en (ver)bouwen we lekker door aan ons droomhuisje!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.