Sinterklaastip!! Het Guinness World Records 2019 boek

guinness world records 2019

Een zoektocht naar het perfecte Sinterklaascadeau: volgens mij is dat voor elke ouder herkenbaar. Waarschijnlijk knippen de meeste kinderen, net zoals die van mij, als eerste een PlayStation of Xbox uit. En ieder jaar fluister ik de jongens dan alvast in dat Sinterklaas heus niet zomaar zo’n duur cadeau kan kopen, hen voorbereidend op het feit dat er op 5 december echt geen gameconsole tussen de cadeautjes zit. Gelukkig knipten ze na die PlayStation fanatiek door en tijdens dat knippen viel mijn oog op een cadeau dat ik wel érg leuk vond. En wat denk je? Het werd ook nog eens door beide uitgeknipt ook! Ik heb het over het Guinness World Records 2019 boek.

Guinness World Records 2019

Zowel Daan als Jesse zag ik het Guinness World Records boek uitknippen. Dat vind ik dus echt zo leuk! Vorig jaar kocht ik het Guinness World Records 2018 boek voor mijn broer. Het coole aan dit boek is namelijk dat er zóveel leuke weetjes en informatie instaat, naast alle bizarre, grappige, gekke, bijzondere en mooie records. Ik heb er toen zelf al even in gebladerd en gelezen en vond het een super tof boek. Maar ik wist dus niet dat Daan en Jesse dit boek ook al kende. Dus uit nieuwsgierigheid vroeg ik even waarom ze ervoor kozen om het Guinness World Records 2019 aan Sinterklaas te vragen.

Schoolbieb

Nu blijkt dus dat beide jongens het Guinness World Records 2016 boek op school gelezen hebben. Kennelijk is dit boek dus echt een hit in de klas, want veel kinderen in de klas hebben dit boek inmiddels al een keertje uit de schoolbieb geleend en in de klas gelezen. Ik zag het al helemaal voor me dat ze in de klas een paar van die records na gaan doen, hoe gaaf zou dat zijn?! En dat bracht me dus op een idee. Jesse heeft sinds kort een eigen YouTube-kanaal en het leek mij wel erg leuk om daar een paar pogingen om het record te verbreken voor op te nemen. En op deze manier kon ik meteen kijken of het Guinness World Records 2019 ook echt een leuk Sinterklaascadeau voor kinderen is.

Zo gezegd…zo gedaan

En dus werd het een vervroegd Sinterklaascadeautje: het Guinness World Records 2019! Alleen van de buitenkant word ik gewoon al gelukkig: Wat een prachtige kaft. Maar goed, de binnenkant is nog veel interessanter natuurlijk. Samen met de jongens ben ik het boek ingedoken, op zoek naar coole records. Zelf vond ik het record ‘Grootste bijeenkomst van mensen verkleed als Wally’ wel hilarisch. Ik ben natuurlijk zelf met carnaval ooit als Wally verkleed geweest én ik heb als kind die boeken echt zo vaak bekeken. Heel grappig dat Wally nog altijd populair is. Maar goed, dat is geen record wat we hier in huis kunnen verbreken natuurlijk ;-).
Nee, wij kwamen al gauw uit op eten. Want dat vinden Daan en Jesse nu eenmaal lekker en leuk! Bij de eet-records vind je om te beginnen een heel aantal snelheids-records. Het snelste een KitKat eten zonder handen, een fles ketchup snel opdrinken, een pizza als snelste opeten en alle chocolaatjes in een adventskalender opeten. Bizar feit: Die KitKat ging 1 seconde sneller als die hele pizza! Hoe dan?!

Onze Guinness World Records 2019 poging

Dat KitKat-record wilden Daan en Jesse natuurlijk maar al te graag proberen om te verbreken. Daarnaast kozen ze het record M&M’s stapelen uit, want dit record staat maar op 4 gestapelde M&M’s. Klinkt als een makkie om dat te verbreken toch? Tot slot kozen we een maf record uit: de meeste op het hoofd gebalanceerde toiletrollen in 30 seconden. Dat record staat momenteel op 12.
Onze recordpogingen hebben we natuurlijk gefilmd…enjoy!

Iedere pagina een belevenis

Daan en Jesse kijken echt hun ogen uit in het boek. En ik doe vrolijk met ze mee, want wow, wat staan er veel geweldige records aan. Bizarre records zoals nagels van 197 centimeter en een dame met maar liefst 604 verschillende nijlpaard-knuffels.
Naast records staat er ook super veel leuke informatie en weetjes in, perfect als je kind zijn of haar spreekbeurt doet. Bijvoorbeeld over dino’s, gamen of de ruimte. En het gave aan het Guinness World Records boek is dat er altijd mooie illustraties bij zitten, wat ook erg leuk is om tijdens je spreekbeurt te laten zien aan de klas. Iedere pagina is een belevenis, vind ik.

Go or No Go

Ik vind het Guinness World Records 2019 echt te gek! Met super veel informatie en prachtige beelden is het voor kinderen een te gek boek. En met 255 pagina’s kunnen we lekker lang vooruit. Daarnaast vind ik het een ideaal boek om bijvoorbeeld informatie uit te halen bij een spreekbeurt. In het boek staan trouwens ook echt records die je zelf kunt gaan proberen om te halen. Bijvoorbeeld door lekker veel elastiekfiguurtjes te knopen of super snel een kubus in elkaar te vouwen.
Het Guinness World Records 2019 krijgt dus duidelijk een GO. Ik kan het dan ook echt aanraden als Sinterklaascadeau en als je net zo enthousiast bent als ik dan kun je hem hier shoppen voor Pakjesavond!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 Reacties

Reacties

16 Comments

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  19 november 2018 at 13:45

  Wat leuk dat jouw jongens er zoveel plezier uithalen! Het is een dik boek, dus je kunt even vooruit.

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  16 november 2018 at 09:24

  Dit soort boeken vond ik vroeger al geweldig om door te bladeren. Wat een leuk filmpje heb je erbij gemaakt!

 • Reply
  Marsha
  15 november 2018 at 21:56

  Wat een gaaf boek zeg! Lijkt me erg interessant om te lezen. Leuk filmpje ook hihi

 • Reply
  tamara
  15 november 2018 at 11:58

  Wat een gaaf boek, alleen de voorkant is al onwijs uitnodigend. Leuk om te geven en leuk om te krijgen lijkt mij

 • Reply
  Joanne
  15 november 2018 at 11:26

  Heel leuk idee! Dat ziet eruit als een heel tof boek.

 • Reply
  Danielle
  15 november 2018 at 09:21

  Dit soort boeken vond ik vroeger ook zo geweldig haha, er nooit aan gedacht om dat als cadeau te kopen, maar is zeker een goed idee.

 • Reply
  Kreanimo
  14 november 2018 at 08:42

  Blijft een topper hè. Ik vond dat vroeger zelf ook altijd leuk om door te bladeren!

  Deze gaat onder de boom denk ik!

 • Reply
  Nicole Orriëns
  14 november 2018 at 07:06

  Wat grappig dat dit boek zo populair is in de klas zeg! Daar zou ik zelf net zijn opgekomen. Ik vind het een leuk cadeau. Ik ben sowieso voorstander van boeken geven aan kinderen : )

 • Reply
  Nadia
  14 november 2018 at 06:03

  Heerlijk dit boek! Ik heb oudere edities gelezen en von het super leuk. Mijn 3 jarige snapt het nog niet helemaal denk ik, maar over een tijdje vindt hij het hopelijk wel leuk!

 • Reply
  ingrid
  13 november 2018 at 21:00

  ik wist niet dat dit bestond. wat een leuk idee

 • Reply
  MamaTassel
  13 november 2018 at 15:25

  Heerlijk hoe ze proberen die M&M’s te stapelen! Klinkt alsof ze nog veel plezier zullen beleven aan het proberen te breken van de records!

 • Reply
  Silkeblogs
  13 november 2018 at 13:54

  Zalig! Ik zou het zelf eigenlijk stiekem ook willen krijgen, hihi

 • Reply
  Deborah
  13 november 2018 at 13:43

  haha alleen de voorkant is al een feestje om naar te kijken.
  Wij hebben ooit ook een versie gehad. Welke weet ik niet meer.
  Maar er stond zoveel informatie in dat het voor iedereen in de familie een leuk boek was om te lezen. Ook echt hele bizarre records om te breken.

 • Reply
  Marleen Hartog
  13 november 2018 at 12:45

  Wat weet je enthousiast over het boek te schrijven. Ik ga eens in de bibliotheek kijken of ze hem daar ook hebben, misschien is mijn zoon er ook zo enthousiast over.

 • Reply
  Jessica - Foodie Feest
  13 november 2018 at 12:02

  Wat een gaaf boek! Daar ben je wel even mee zoet haha.

 • Reply
  Lodi
  13 november 2018 at 11:26

  Hier heeft de oudste de 2018 editie ook helemaal doorgelezen en 2019 is dan ook zeker een goed idee. Wat een leuk filmpje en wat goed dat ze het ook probeerde, die m&m’s bouwen lijkt me ook ontzettend moeilijk 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.