Huis & Tuin

Ruikt je schone was niet fris? 6 tips voor frisse was!

Frisse was wasmachine
Linda - Go or No Go

Ruikt je was niet fris na het wassen? Vervelend, want niets zo vervelend als muffe kleding bij jezelf of je kinderen aandoen. Of zo’n muffe geur in de kledingkast. Dat kan meerdere oorzaken hebben en gelukkig kun je er in veel gevallen ook iets aan doen. Hierbij 6 tips voor frisse was!

Kookwas

Eerste tip: Draai eens een kookwas. En eigenlijk niet eens, maar regelmatig. Maar mocht je dit nog niet gedaan hebben tot nu toe: dit is een mooie eerste stap. Een kookwas draai je met een lege machine en een hand vol soda erin. Je kunt natuurlijk ook handdoeken met 95 graden wassen, maar dan gebruik je toch weer wasmiddel en wellicht wasverzachter…dus ik ga altijd voor een lege trommel met wat soda. Doe dit één keer in de twee maanden en je wasmachine maakt zichzelf bij wijze van schoon. Door dit te doen worden de restanten wasmiddel uit je wasmachine verwijderd.
Als je geen soda in huis hebt, kun je de soda ook vervangen door een vaatwastablet!

Wasmiddelbakje

Wat ook regelmatig vergeten wordt, is even het wasmiddelbakje schoonmaken. Hier blijven namelijk altijd resten van wasmiddel achter en als je het niet schoonmaakt gaat het stinken. Ook dit hoef je maar een keer in de maand te doen.

Was ophangen

Waarschijnlijk doe je dit al goed, maar laat de gedraaide was niet lang in de wasmachine zitten. Dus zet niet ‘s ochtends de wasmachine aan om hem ‘s avonds pas uit te laden. De wat nieuwe wasmachines hebben een timer waardoor je kunt instellen wanneer hij klaar moet zijn. Ideaal!

Rubber schoonmaken

Het rubber dat bij het deurtje van de wasmachine zit kun je ook schoonmaken. Hier blijven namelijk ook resten inhangen. Even met een doek erlangs en klaar is kees.

Filter

Maak het filter van de wasmachine ook regelmatig schoon, want ook hier blijven vieze geurtjes in hangen. Kijk wel uit als je de filter uit de wasmachine haalt, want soms komt er wat water mee bij het eruit halen.

Een nieuwe wasmachine

Als nu echt niets helpt en je het idee hebt dat de nare geurtjes niet minder worden of verdwijnen, dan is het wellicht goed om te overwegen om een nieuwe wasmachine aan te schaffen. Je kunt online tegenwoordig gemakkelijk vergelijken, kopen en laten bezorgen, bijvoorbeeld bij Budgetplan. Zorg er dan voor dat je, als je een nieuwe wasmachine koopt, meteen vanaf het begin al een keer in de twee maanden een kookwas draait.


Wasfoto via Shutterstock / door Evgeny Atamanenko.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.