Huis & Tuin Inspiratie

Samen tuinieren met kinderen

Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

In een tijd waarin veel kinderen hun vrije tijd besteden op een tablet of voor de televisie, is quality time buiten ontzettend belangrijk. Tuinieren met kinderen is een hele leuke en leerzame manier van samen buiten spelen en werken. 

Moestuin

Voor kinderen is het om te beginnen gewoon super tof om binnen een niet al te langetermijnresultaat te zien. Vooral moestuintjes komen na het planten lekker snel omhoog en groeien hard. En extra leuk omdat je uiteindelijk kunt eten van je moestuintje. Vooral tomaten, tuinkers en radijsjes doen het goed. Het fijnste is om de moestuin in een speciale moestuintafel te zetten.  Om te beginnen omdat je op deze manier fijn op hoogte kunt werken en ten tweede omdat je niet in de gewone grond plant maar in potgrond.

Bloemen en planten

Maar niet alleen moestuintjes zijn leuk om bij te houden voor kids. Ook bloemen en planten zijn leuk om samen te planten en te verzorgen. Je kind kan het gat graven, de plant erin zetten, mee het gat weer dichtmaken, de eerste keer water geven en natuurlijk vanaf dat moment bijhouden met water geven. Maar ook de dode knoppen eruit halen hoort bij de verzorging. Het mooie hieraan is dat je steeds resultaat ziet: mooie bloemen en een gezonde plant. Een ideale plant om samen te verzorgen zijn hortensia’s. Deze planten zijn mooi, fijn en gemakkelijk om te onderhouden. Je kunt ze trouwens super simpel ook online bestellen, mocht je het niet leuk vinden om door een tuincentrum heen te sjokken. Ik vind een hortensia vooral mooi vanwege de grote bloemen en de leuke kleuren.

Een van onze andere favorieten is de vlinderstruik. Deze hebben we jarenlang een in de tuin gehad en de naam zegt het al: er komen prachtige vlinders op af. Trouwens wel ook veel bijen, hihi. Helaas moesten we onze vlinderstruik vorig jaar eruit halen omdat we voor gras in de achtertuin kozen.

Binnen in huis

Hartje winter hoef je natuurlijk niet te beginnen aan je moestuin buiten, maar je kunt met je groene vingers ook lekker binnen aan de slag. Moestuintjes kunnen prima binnen groeien, ondanks dat het beter zou zijn om ze in het voorjaar buiten te zetten. Maar dat maakt ook niet uit, voor het idee is binnen de moestuin maken net zo leuk en zal hij volop groeien door de warmte.

Tuinier jij wel eens samen met je kind?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Jacqueline kribi rozeboom
  26 november 2018 at 09:29

  Nee want ik heb geen groenevingers en mijn kinderen houden er ook niet van hebben ze van mij geërfd

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   26 november 2018 at 09:31

   Zonde, want het is echt heel leuk en leerzaam 🙂

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.