10 jaar 11 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Monopoly Valsspelers Editie – Vals spelen mag!

monopoly valsspelers editie
Linda - Go or No Go

Vals spelen om te winnen: dat klinkt een beetje gek, maar het past ook juist wel weer in ons straatje! En dat uiteindelijk zou blijken dat ik de grootste valsspeler was, had ik stiekem wel verwacht. 

Daan en Jesse zijn natuurlijk niet gewend om vals te mogen spelen. Het was voor hun dan ook de eerste keer dat ze echt bewust vals moesten gaan spelen, en dat was eigenlijk best wel even spannend. En stiekem waren ze er ook nog niet zo goed in, want ik zag regelmatig een handje wegschieten om vals te spelen. Maar, ik moet zeggen, sommige vals-speel-acties had ik echt niet door.

Monopoly Valsspelers Editie

Misschien denk je, waar gaat dit over? Nou, dit gaat over de nieuwe Monopoly versie: Monopoly Valsspelers Editie! En zoals de naam al zegt, is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk vals speelt. Dat kan op allerlei manieren, maar het is niet zo dat je het hele spel ongegeneerd vals kunt gaan spelen. Er zijn namelijk grenzen waar binnen je mag vals spelen, en dat is wel erg fijn. Anders zou het echt een zooitje ongeregeld worden. Er zijn zo’n vijftien mogelijkheden om vals te spelen en daarvan liggen er steeds vijf op het speelbord. Alleen die vijf mag je uitvoeren. Zo is er voor de valsspeler genoeg keuze, en voor diegene die hem probeert te betrappen is het redelijk in de gaten te houden.

Vals spelen

Een aantal kaarten gaan over het stelen van geld of hotels. Zo mag je geld van de bank proberen in te pikken, of een hotel van de bank. Maar…je mag ook van een medespeler proberen te stelen. En dat is natuurlijk veel leuker, maar ook lastiger. Jammer genoeg zat ik tegenover mijn man, anders was het wel erg leuk geweest om te proberen bij hem te stelen. Maar hij zat schuin tegenover mij, dus dat ging hem helaas niet worden.
Het vals spelen ging mij eigenlijk wel erg goed af, want ik ben maar één keertje betrapt! De andere zes keer is het mij gelukt om vals te spelen, haha. En als het je lukt om vals te spelen, krijg je ook nog eens een beloning. Extra leuk!
Andere vals-speel-acties zijn zelf verzinnen wat er op je Kans-kaart staat en verkeerde huur vragen aan je medespelers.

Betrapt!

Als je betrapt wordt, krijg je natuurlijk een straf. Dat is per vals-speel-actie verschillend, maar dat kan bijvoorbeeld zijn dat je een geldboete moet betalen. Daarnaast moet je wel altijd naar de gevangenis. Je krijgt hierbij een handboei om zodat je minder goed vals kunt spelen. Er is wel ook weer een vals-speel-kaart waarbij je moet proberen om de handboei stiekem af te doen.

Sneller

De Monopoly Valsspelers Editie is trouwens wel iets veranderd en daardoor ook sneller afgelopen dan de klassieke Monopoly. Voor mij wel echt een pluspunt, want ik heb niet altijd zin om twee uur te Monopoly-en. In deze nieuwe versie zijn er geen huisjes, alleen hotels. Daarnaast is het spel afgelopen zodra alle straten gekocht zijn. Tussendoor mag je wel met elkaar ruilen en handelen, want je mag pas hotels bouwen als je een kleurenset compleet is. Tot slot hebben de treinstations een andere functie. Je kunt ze niet kopen, maar als je op een treinstation komt reis je direct door naar het volgende treinstation.

valsspeel monopoly

Go or No Go

Monopoly Valsspelers Editie is begin november uitgeroepen tot winnaar van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 8-9 jaar. Erg leuk om te zien dat een klassiek bordspel in een modern jasje het nog altijd kan winnen van de nieuwste hypes van tegenwoordig.

Feitjes

  • Leeftijd: vanaf 8 jaar
  • Aantal spelers: 2 – 6 spelers
  • Speelduur: 45 – 60 minuten
  • Prijs: 27,99 en hier te koop!

Benieuwd naar andere reviews van Monopoly versies? Kijk dan naar onze review van Monopoly Gamer en Monopoly Extreem Bankieren.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.