10 jaar 11 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar DIY Gastblog

{ Review } | Mc² Ultimate Makeover Bag

{ Review } | Mc² Ultimate Makeover Bag

Project Mc² is een team van superslimme en coole meiden. Ze gebruiken hun liefde voor wetenschap en hun spionagevaardigheden om missies uit te voeren voor een geheime organisatie. Deze meiden hebben zelfs een eigen serie op Netflix. Echt cool! En nu is daar dan de nieuwe Mc² Ultimate Makeover Bag!

Grote oogjes!

Mijn meiden zijn echte meisjes. En echte meisjes houden nu eenmaal van make-up. Een kloddertje hier en een kloddertje daar. Eerst deden ze maar wat. Maar nu ze wat ouder zijn zie je echt dat ze het nog goed kunnen ook. Geen kilo blauwe oogschaduw meer op hun wang en lippenstift in hun wenkbrauwen. Dus toen deze Mc² Ultimate Makeover Bag dus binnenkwam werden de oogjes van mijn dochters wel heel groot. En toen ik vertelde dat je de make-up zelf moet gaan maken straalden ze nog een beetje meer. Wat is er nu leuker dan dat?!

zelf lipgloss maken

Mc² Ultimate Makeover Bag

Het Project Mc² team is een team van meiden die undercover gaan. En ze willen er ook nog eens goed uitzien. Hoe handig is deze rugzak dan. Het lijkt op een rugtas, maar als je de tas opent zit het vol met cosmetische experimenten. De make-up experimenten zijn vermomd als kunstenaarsmaterialen.  Een soort van chique lab vermomd als een modieuze lab. Je kunt hier gemakkelijk al je gemaakte make-up in bewaren en op je rug overal mee naar toe nemen.
En weet je wat ook cool is? Er zit een telefoonhouder in verwerkt. Plaats je telefoon in de houder, zet je telefoon in selfie stand en je hebt een spiegel. Of gebruik het voor tutorial filmpjes op YouTube.

DIY

Er zit een DIY (do it yourself) boekje in de Mc² Ultimate Makeover Bag. Hierin leggen ze uit hoe je de make-up kunt maken. Je kunt o.a. lipgloss met glitters, nagellak, oogschaduw en haar mascara maken. Ook staan er in het boekje leuke feitjes over jawel, make-up. Wist jij dat de eerste nagellak kleur in 1919 lichtroze was? Nou ik niet! 🙂
Wij maken eerst lipgloss en nagellak. Dit is gemakkelijker te maken dan bijvoorbeeld de oogschaduw. Voor de oogschaduw zijn er gekleurde krijtjes bijgeleverd, maar hiervoor heb je kokosolie nodig (niet inbegrepen) om het te mengen en moet het daarna even in de oven. Dit slaan we nu over maar gaan we zeker wel een keer uitproberen.

Voorbereiden

Oké, wat ik dus eerst heb gedaan. Eerst heb ik de hele Mc² Ultimate Makeover Bag alleen uitgepakt, want dat was een heel gedoe. Alles zit zo goed vastgemaakt. Dus maakte ik alles los zonder de meiden, dat scheelt een hoop ongeduld.
Daarna heb ik het goed bekeken en gelezen hoe alles werkt. Veel handiger om dit even op je gemak alleen te doen i.p.v. met gillende meiden om je heen. Die er zoveel zin in hebben en natuurlijk niet kunnen wachten. Je zet alles klaar wat je nodig hebt. Even in het boekje lezen en aan de slag.

DIY Lipgloss

Je hebt nodig: de houder voor de lipgloss en de tube glitter-lipgloss. De tube knijp je leeg in de houder en klaar. Tenminste zo staat het omschreven. Het is nog best een gedoetje om in de tube te knijpen. Een smeerboel gegarandeerd, dus leg er even een placemat onder. Als het is gelukt dan kun je nu met de dop van de houder je lippen glossen. Uiteraard doet Selah dit in de selfie-stand van de telefoon.

DIY Nail polish

Oftewel: maak zelf nagellak. Hiervoor zit inbegrepen: houder, kleurstof, basis nagellak en een pipetje. Je hebt nog een kommetje nodig en een lepel. In het kommetje meng je wat basis nagellak en kleurstof. Dit roer je door tot het een egaal mengsel is en je de gewenste kleur hebt. Gebruik dan het pipetje om het vloeibare mengsel op te zuigen en uit te knijpen in de houder. Als dit is gelukt kan je je zelfgemaakte nagellak aan brengen op je nagels.
Ja en dat maken van de nagellak klinkt allemaal weer wat mooier dan dat het omschreven staat. Bereid je eigen maar voor op een kliederboel. Het pipetje zuigt erg goed, maar het uitknijpen werkt helaas niet best. Dat was even een tegenvaller. Uiteindelijk proberen we het in de houder te gieten vanuit het kommetje. Dit lukt aardig en daardoor kunnen we gelukkig toch nog nagels lakken.

Go or No Go

Al ziet de Mc² Ultimate Makeover Bag er mooier uit dan dat het in gebruik uiteindelijk is, wij vinden het zeker een GO. Alleen de rugzak met alle gadgets is al een feestje. Het slotje van de tas vinden ze geweldig en je kunt er al je make-up in bewaren. De telefoon houder is helemaal de bom, hele (net alsof) vlogs worden opgenomen. Binnenkort gaan we dan ook gauw de rest van de make-up DIY uitproberen. Maar eerst maar eens alle ingrediënten daarvoor verzamelen 😉

Feitjes

Leeftijd: vanaf 6 jaar
Prijs: € 52,95 en hier te koop!

Lees ook de review over deze bijpassende Mc² Perfume Science Kit!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.