10 jaar 11 jaar 12 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen Gastblog

{ Review } | Kumi Kreator: maak gave armbandjes!

kumi kreator armbandjes maken
Anne

Maak in een flits gave armbandjes voor jou zelf en je BFF`s met de Cool Maker Kumi Kreator. De machine vlecht de armbandjes op een magische wijze voor je eigen ogen! Laad de machine met de spoeltjes, draaien, draaien en binnen 5 minuten heb je jouw vriendschapsarmbandjes gevlochten. Met deze doos heb je ruim voldoende om 10 armbandjes te maken. Emily en ik hebben de Kumi Kreator uitgebreid getest en laten graag onze mening over de Kumi Kreator weten.

Doos en handleiding

De verpakking ziet er natuurlijk erg leuk uit. Met het handvat lijkt het net een echte hobbydoos. In de doos zitten 88 spoeltjes, 10 sluitingen, een aantal stickers en een werkboekje. Het ziet er toch wat ingewikkelder uit. Ik dacht ‘ik kan gelijk beginnen’, maar ik moest de uitgebreide gebruiksaanwijzing goed lezen.

Het is een beetje Amerikaans, met vele waarschuwingen in de doos en stickers met LET OP. Wel fijn om te weten dat je op coolmaker.com kan kijken voor meer tips and tricks. Al bekruipt mij het gevoel dat het een enorm ingewikkeld apparaat is. Als ik dan de handleiding lees denk ik, en nu? Het is belangrijk om het rustig en goed door te lezen. Als je weet hoe het werkt is het namelijk echt een gemakkelijke machine!

Armbandjes maken met de Kumi Kreator

Je kiest een patroon, zet de spoeltjes op de juiste wijze in het spinnenwieltje en laadt hem. Dan kun je gaan draaien en is het echt verbluffend hoe goed en makkelijk alles werkt. Er zit zelfs een bandje bij om te zorgen dat je de juiste maat maakt. Aan alles is gedacht!

In eerste instantie lukt het afknippen niet heel goed, maar met een goede scherpe stofschaar gaat dit een stuk beter. Dat is direct mijn tip, gebruik een goede stofschaar! Later heb ik Emily, die 9 jaar is, het zelf laten doen. Doordat ik nu wist hoe het werkte, kon ik het haar gemakkelijk uitleggen. Met mijn uitleg kon Emily helemaal zelfstandig dit armbandje maken.

Go or No Go

Nu mijn twijfels over de Kumi Kreator, want dat willen jullie vast ook weten. Niets dan lof over de werking en de mooie armbandjes, maar er zitten een paar dingen aan die echt beter kunnen! De spoeltjes gooi je direct na gebruik weg, 6 plastic spoeltjes per armbandje. De draad die er op zit, is erg ruim genomen. Er blijft echt flink stuk draad over waar je net niets meer mee kan, ook dat gooi je weg. Kortom: niet heel duurzaam, en dat mag je in deze tijd wel een beetje meer verwachten.
Verder zijn de armbandjes erg leuk om te maken en krijgt de Kumi Kreator een GO!

Feitjes

Leeftijd: 8 jaar en ouder
Adviesprijs: € 34,99 en hier te koop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.