10 jaar 11 jaar 12 jaar Gastblog Gezelschapsspellen

{ Review } | Geen Paniek! (Nou, wel dus!)

Geen paniek hasbro

Geen Paniek! Nou, wel dus! Een spel dat meet hoe snel je geïrriteerd bent!? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Iedereen weet precies hoe de ander te pakken…

Geen Paniek!

Hoe rustig kun je blijven onder druk? Dit hilarische spel is geïnspireerd op de populaire internet challenges met miljoenen views. Zet de hartslagmeter op je hoofd en laat de andere spelers met de dobbelstenen bepalen hoe rustig jij kunt blijven. De tegenspeler kan je bloeddruk testen door bijvoorbeeld heel dicht tegen je aan te staan, of aan je te ruiken. Een reactie hierop als lachen, wegduiken of boos worden geeft de meter een signaal dat je hart harder gaat kloppen. De meter kan dan rood aanlopen. Je kunt dus heel koel van buiten zijn, maar als het van binnen paniek is, dan zie je dat dus van buiten.
Als de meter te hoog oploopt gaat er een alarm af en worden alle lampjes rood. Betrapt! De andere speler heeft dan de ronde gewonnen.

Grote paniek

Dit spel wil Keira al zo lang spelen, dus toen hij binnenkwam hebben we het meteen die avond nog gespeeld. Wij spelen nauwelijks spelletjes samen omdat iedereen een kort lontje met het onvermogen tot sportief verliezen heeft. Maar dit leek ons wel geinig.
Met zijn vieren zaten wij dus aan tafel. Miya vond het apparaat maar eng, dus die rolde alleen met de dobbelstenen. Keira heeft hem als eerste opgezet, en dat is mega simpel. Je drukt op een knopje en wacht tot hij alle lampjes heeft gehad. Dan kun je beginnen.
De andere spelers rollen een dobbelsteen en daar staat een taak op. Wij rolden alle drie tegelijk, maar dat was omdat we niet doorhadden dat het om beurten moest. Achja, lekker hectisch en dat past wel bij ons.

Compleet negeren

Het leuke van dit spel is dat je de opdrachten een beetje eigen kunt maken. Zo vindt Keira het steeds erger als ik mijn telefoon erbij pak om foto’s te maken. Een van de opdrachten kon ik dus zo draaien dat ik mijn telefoon erbij kon pakken en haar compleet negeren. Nou de meter sprong bijna uit elkaar, en Keira ook. Bij mij werd de meter al meteen rood door alleen al te wachten tot ze gingen dobbelen. Lekker geduldig typje ;-). En Jop? Die bleef verbazingwekkend rustig.

Go or No Go

We hebben het zeker een uur gespeeld, maar dan is het ook wel klaar. Ik denk dat dit met vrienden helemaal lachen is als je zelf wat vragen bedenkt. Zeker een GO dus!

Feitjes

Leeftijd: vanaf 11-12 jaar
Aantal spelers: 2 – 10 spelers
Speelduur: 30 minuten
Prijs: € 9,99 en hier te koop

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.