10 jaar 11 jaar 12 jaar 9 jaar Puzzels

{ Review } | 3D Puzzel Porsche van Ravensburger

review 3d puzzel porsche

Daan en Jesse zijn best van het puzzelen, zeker als het een puzzel is die hun aandacht trekt of die hun uitdaagt. Zo hebben we een Pokémon puzzel die ze leuk vinden om te maken, gewoon omdat ze Pokémon-fans zijn. Maar deze keer hadden we een puzzel die hun aandacht trok én die hen uitdaagde: een 3d Puzzel Porsche!

Even wennen

We kregen namelijk geen gewone puzzel om te testen, maar een heuse 3D puzzel! Deze had ik zelf al eens vaker gezien in de vorm van een volkswagen busje, maar onze jongens kenden dit soort puzzels nog niet. Wat er zo cool is aan deze puzzels is, de naam zegt het natuurlijk ook al, dat je ze in 3D bouwt. Dat is natuurlijk even hélemaal anders dan dat je gewend bent met het maken van een normale puzzel.

3D Puzzel Porsche

In dit geval gingen wij dus aan de slag met een heuse Porsche 911R. Deze auto is in 1967 gebouwd voor de racesport en in 2016 opnieuw uitgebracht. Deze 3D puzzel is gemaakt op een schaal van 1:18 en is dus ook na het puzzelen leuk om als miniatuur te laten staan.
Maar zoals gezegd is puzzelen in 3D wel even anders dan anders. Er is inzicht voor nodig en je moet ook een beetje voorzichtig te werk gaan, anders stort je puzzel weer in elkaar.

De 3D puzzel is eigenlijk vanaf 10 jaar, maar Daan en Jesse (8.5 jaar) konden de puzzel grotendeels zelf in elkaar zetten. Een enkele keer hadden ze hulp nodig met het aanduwen van een stukje, maar verder konden ze hem zelfstandig bouwen. De puzzelstukjes zijn van kunststof en daardoor stevig en waar nodig knikbaar zodat ze goed passen. Er is dus geen lijm voor nodig! Heb je toch een beetje hulp nodig, dan zitten er afbeeldingen bij die je helpen met het opbouwen van de Porsche.
De auto bouw je op een frame van wielen, waardoor je je auto ook echt kunt laten rijden als hij klaar is.

Go or No Go

Daan en Jesse vonden het leuk om de 3D puzzel Porsche in elkaar te zetten, maar wel soms lastig dat het even klooien was om de puzzel niet te hard aan te duwen. Het eindresultaat was een stoere auto, maar voorzichtigheid is wel geboden. Je kunt er zeg maar niet heel actief mee spelen (op zich ook logisch, het is en blijft een puzzel), maar je kunt hem wel gewoon zachtjes laten rijden.
Vanwege deze coole en andere manier van puzzelen én omdat je hem leuk kunt neerzetten op je bureau of nachtkastje krijgt de 3D puzzel Porsche een Go!

Feitjes

Aanbevolen leeftijd: Vanaf 10 jaar. Maar wij vinden dat hij vanaf 8 jaar ook prima te doen is.
Stukjes: 108 stukjes
Duur: 45 minuten
Prijs: € 22,49 en te koop via bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.