Huis & Tuin

Onze badkamerverbouwing: van bad naar douche!

badderen weg bad

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Je komt er minimaal een keer per dag en waarschijnlijk wel vaker. En niet alleen jij, je hele gezin heeft baat bij een fijne badkamer. Tot voor kort hadden wij niet zo’n fijne badkamer, want jeutje, wat was die oud! 

Oud, maar vooral ook gewoon op. Het ligbad kregen we op verschillende plekken door de kalkaanslag gewoon niet meer schoon, de knop van de stop was afgebroken en de badkamermeubel was voor één persoon. Niet praktisch dus. Daarnaast hadden we geen douche, alleen een bad waarin je ook kon douchen. Ook al niet handig en geen kindvriendelijke badkamer, vond ik. Maar zo zat de badkamer al in het huis toen we het destijds kochten, dus deden we het er mee. Tot voor kort dan, want eindelijk gingen we voor een badkamerverbouwing!

Inloopdouche

Het eerste wat we besloten was het bad eruit en een douche erin. Als we de ruimte gehad hadden, dan had ik beide gedaan, maar zo groot is onze badkamer nou ook weer niet. De kinderen zijn inmiddels oud genoeg en zelf gaan wij nooit in bad, dus alleen een douche was voor ons ook prima. Toen de kinderen nog klein waren speelden ze wel graag in bad, maar dat is inmiddels ook niet meer zo. Ik vind grote badkamers met een bad en douche trouwens wel altijd erg mooi, maar ja, als de ruimte er niet is, houdt het op.
We gingen voor een prachtige inloopdouche met regendouche, en ik ben er nog elke dag ontzettend blij mee!

Badkamermeubel

Wat we daarnaast ook super belangrijk vonden, was een badkamermeubel voor twee personen. Oftewel, een dubbele wasbak. We wonen met vier personen thuis en het komt standaard voor dat we met meerdere personen in de badkamer bezig zijn ‘s ochtends. Dus een tweepersoons badkamermeubel was een absolute must. We kozen voor een mooie brede meubel met kast eronder.

Spiegel

Bij een grote badkamermeubel hoort natuurlijk een grote badkamerspiegel. Deze kozen we een in dezelfde breedte als de meubel. Daarnaast maakten we er twee lampjes boven voor extra licht én zat er nog een sensorschakelaar in de spiegel. Hiermee heb je nog meer licht bij de spiegel. Ik kan je dit echt aanraden, want het is ideaal om zoveel mogelijk licht te hebben bij een spiegel. Onze badkamer heeft helaas geen ramen, dus bij ons was het ook wel echt nodig.

Happy!

De badkamer was na een paar weken klaar. Gelukkig konden we in de tussentijd bij mijn vader terecht om te douchen. En ik ben echt zó blij met het eindresultaat! Het ziet er geweldig uit, alles klopt en vooral die tweepersoons badmeubel is perfect. Ik zou niet meer anders willen! Ook het bad mis ik totaal niet. Geen ellende meer met schoonmaken en zoveel meer ruimte. Ik vind het heerlijk!

Heb jij een bad? En zo ja, zou je zonder kunnen?


Lees ook: Een zwarte badkamer?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.