Creatief & Knutselen DIY Gastblog Sint Maarten

{ DIY } | Mermaid Tail Lampion voor Sint Maarten maken

Mermaid tail lampion
Anne

Zondag 11 november is het Sint Maarten. Ieder jaar hebben wij thuis de traditie om zelf een lampion te maken. En dat is erg leuk, maar ik merk met drie kinderen ook dat het stiekem best veel werk is. Dit jaar hadden de jongste twee op school al een lampion geknutseld. Zo hoefde ik alleen met mijn dochter nog een lampion te maken en gingen wij samen aan de slag. Ze wilde graag een zeemeermin lampion. Wil jij ook weten hoe je deze mermaid tail lampion kan maken? Lees dan verder! 

Mermaid Tail Lampion

Benodigdheden:

• 1 vel foto karton
• Lijm
• Mesje
• Vliegerpapier (te koop goed gesorteerde boekwinkel)
• Stift
• Prikker van prikblok of dikke naald
• (schuur) sponsje

Hoe maak je de Mermaid Tail Lampion:

Op een vel foto karton van 30 bij 45 cm tekende ik een staart van een zeemeermin. Via Google kun jij ook vast staarten vinden. Ik volgde met stift de lijn van de staart nogmaals zodat ik een kader kreeg. Het midden sneed ik weg. Maak het kader niet te dun want dan heb je geen houvast om te plakken straks, hier komen straks de schubben op. In de vin maakte ik mooie sierlijke slingers. Ook deze heb ik uitgesneden met een scherp mesje (wat ik kocht bij de Action).

Zelf aan de slag

Vanaf hier heeft Emily (9 jaar) het bijna helemaal zelf afgemaakt. Van vliegerpapier heeft ze rondjes geknipt (in paars, blauw en wit). Deze heeft ze gehalveerd en heeft ze als schubben opgeplakt. Nadat de staart vol geplakt was, heb ik erachter een wit stuk vliegerpapier geplakt om alles bijeen te houden. De vin vulde ze zelf op door aan de achterkant verschillende kleurtjes te plakken. Op het karton tekenende ze ook nog een zeester. Deze hebben we geprikt met een prikpen. Leg daarvoor het karton neer op een schuursponsje of iets dergelijks en prik met een prikpen door het karton. Het sponsje voorkomt puntjes in je tafel en zorgt voor een mooi rondje. Door al deze kleine gaatjes komt straks heel mooi het kaarslicht geschenen.

zeemeermin lampion

De laatste stappen..

Wil je nog meer tekeningen erop? Dat kan zoveel je wil natuurlijk. Let wel erop dat je niet te dicht bij elkaar prikt, want je wil niet dat de vorm eruit komt.
Vouw nu het fotokarton als een buis samen. Met een grote niet-tang heb ik het vast geniet. Het midden kun je niet vast nieten met de niet-tang, dus daar kun je nog wat lijm smeren voor de stevigheid. Met een touwtje maak je een handvat aan de bovenkant zodat je hem aan je lampionstokje kan hangen. Ik koop altijd wat extra stokjes voor onderweg trouwens, want er gaat er altijd wel een stuk.
En…klaar is je mermaid tail lampion!

Vier jij Sint Maarten?

Lees ook: Review van de leuke Mermaid poppen

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.