Huis & Tuin

4x manieren om je huiskamer op te vrolijken

plantjes om je huis op te vrolijken

Er zijn natuurlijk tig manieren om je huiskamer op te vrolijken. Vandaag neem ik jullie mee in manieren voor het opvrolijken van je huiskamer door middel van accessoires. 

Planten

Een super simpele, gezonde en leuke manier om je huiskamer op te vrolijken is door er planten in te zetten. Ik zelf ben gek op groene kamerplanten en het liefst niet te klein. Of eigenlijk hoe groter, hoe beter. Onze huiskamer is qua formaat gemiddeld, dus ik heb één grote plant en daarmee is de grootste lege plek in de huiskamer gevuld. Verder heb ik nog een aantal kleine plantjes, vetplanten en cactussen her en der staan, waardoor het er snel heel gezellig uit ziet. Daarnaast zijn planten gezond voor de luchtzuivering. Twee vliegen in één klap dus!

Sierkussens

Wanneer je je bank opvrolijkt met sierkussens, krijgt je hele huiskamer direct een andere look en feel. Zo kun je van een simpel ogende bank ineens een eyecatcher in je huiskamer maken! Kussens geven een warme uitstraling en zijn echt bepalend voor je interieur. Als je bijvoorbeeld kiest voor sierkussens met een opdruk, dan geeft dit een hele andere uitstraling dan wanneer je kiest voor kussens in één kleur en allemaal dezelfde. Dit laatste vind ik persoonlijk een beetje saai, en ik geef dan ook de voorkeur aan veel verschillende sierkussens, zowel in kleur als in maat. Op mijn bank wissel ik af met verschillend gekleurde sierkussens, verschillende maten en verschillende opdrukken. Vooral de kussens met de diertjes is mijn favoriet! Over het algemeen heb ik wel rustige kleuren aangehouden, omdat het nu ook weer geen bonte kermis moet worden.

Souvenirs

Wat ik zelf dus écht heel leuk vindt, is om souvenirs van vakantie te verwerken in je interieur. We kennen het allemaal wel: je neemt van je vakanties een souvenirtje mee voor thuis, wat vervolgens ergens in een lade belandt en je nooit meer terug ziet. Zonde! Ik heb het natuurlijk niet over een peper-en-zout-stelletje, maar over leuke schaaltjes, potjes, spiegels, lampen en noem maar op. Denk er over na als je een souvenirtje koopt, waar je hem wil laten en wat een mooi plekje zou kunnen zijn. Wees niet bang om een keer iets groter te denken, door bijvoorbeeld een mooie spiegel of en lamp uit het land te kopen. Zeker in bijvoorbeeld Turkije of Marokko hebben ze prachtige lampen die je interieur écht een boost geven. Natuurlijk wel handig om even na te denken of je het mee kunt nemen in het vliegtuig.

huis opvrolijken

Kleuren

De laatste tip is een belangrijke: Als je je huiskamer in gaat richten, houd de basis dan rustig. Je kunt dan zó veel doen met accessoires om je huiskamer op te vrolijken! Als je de basis al vol kleur maakt, dan kan het lastig zijn om accessoires te vinden die goed passen. Het wordt dan al snel een bonte kermis. Dus houdt de basis rustig en gebruik je accessoires om kleur erin te brengen. Bijkomend voordeel is dat je natuurlijk een keer in de zoveel tijd nieuwe kleuren in je interieur kan brengen door de accessoires te vervangen.

Heb jij nog een goede tip om je huiskamer op te vrolijken?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Een nieuwe zithoek door een vloerkleed - Go or No Go
  28 juni 2019 at 12:00

  […] voor een antraciet vloerkleed ging. Dat past trouwens ook wel erg mooi bij onze lichtgrijze bank en grijze kussens. Ook onze eethoek heeft grijze stoelen dus het matcht nu perfect! Ik ben er echt super blij mee, […]

 • Reply
  Nicole Orriëns
  13 november 2018 at 11:01

  Ik houd erg van kleur! Daarom heb ik bewust de muren van ons huis saai en braaf wit gehouden zodat ik me uit kan leven met accessoires zonder helemaal tureluurs te worden.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.