Huis & Tuin

3x je huis gezonder maken

huis gezonder maken gezond huis

Veel tijd spenderen we op ons werk of buitenshuis, maar waarschijnlijk ben je het grootste gedeelte van de dag en nacht in je huis. Het RIVM heeft onderzocht dat mensen gemiddeld 85% van hun tijd binnen doorbrengen, waarvan 70% in hun eigen woning. Best wel veel dus! Een gezonde leefomgeving in huis is dus belangrijk. Zeker met kinderen die in huis rondlopen is het fijn als je je huis nog nét wat gezonder kunt maken. 

Daarom voor jou drie tips waarmee je de leefomgeving in je huis gezonder kunt maken.

Fijnstof

Als jij of je kinderen vaak last hebben van gezondheidsklachten, dan kan dit komen door teveel fijnstof in huis. Fijnstof is eigenlijk een verzamelnaam voor allerlei deeltjesvormige luchtverontreiniging. Dit zijn hele kleine deeltjes die je in ademt. Fijnstof ontstaat bijvoorbeeld door een open haard, een barbeque, uit het verkeer door afschuren van rubber of het niet schoonmaken van ventilatiekanalen.
Door fijnstofmetingen uit te laten voeren, kan er gemeten worden hoeveel fijnstof er in de lucht in je woning is. Als dit te hoog is, kun je last hebben van benauwdheid, hoesten en luchtwegklachten. Slim dus om te meten hoeveel fijnstof zich er in jouw huis bevindt en te bekijken wat je er aan kunt laten doen.

Rookmelder en koolstofmonoxide melder

Deze melders zijn natuurlijk niet direct om je gezondheid te verbeteren, maar wél heel belangrijk voor je veiligheid. En dus voor je gezondheid. Zeker de koolstofmonoxide melder is echt belangrijk, iets wat in veel huizen nog niet gebruikt wordt. Het gevaarlijke aan koolstofmonoxide is dat je niet door hebt dat je het inademt, terwijl het ontzettend schadelijk én gevaarlijk is. Ook een rookmelder maakt je huis veiliger, ik hoef niet uit te leggen waarom natuurlijk.
Het beste is om er op iedere verdieping neer te hangen.

Luchtfilter

Door de lucht in je huis te filteren, adem ze zuivere lucht in. Een luchtfilter kan je huis dus reinigen zodat jij en je gezin altijd gezonde, frisse lucht inademen. De luchtvervuiling binnenshuis kan tot wel vijf keer zo hoog zijn als buitenshuis! Dat is dus flink wat! Ook water kun je trouwens filteren, waardoor het een stuk gezonder wordt.

Wat doe jij voor een gezonder huis?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.