Huis & Tuin

Breng je huiskamer in winterse sferen

open haard gashaart winterse sferen
Linda - Go or No Go

Een open haard: deze koukleum wordt al enorm blij met de gedachte alleen. Ik zie het ook gewoon zó voor me: een dik kleed op de grond, lekkere kussens erop, open haard aan en lekker knus daar in die kussens neerploffen met een warme chocolademelk. 

Niet alleen de look, maar ook dat geluid van een open haard. Knisperende geluiden van brandend hout…love it! Het geeft je huiskamer direct een warme en huiselijke uitstraling. Het is dan ook de ultieme manier om je huiskamer in winterse sferen te brengen!

Hoe kies je de juiste open haard?

Een open haard kies je zorgvuldig, net als een groot meubelstuk. Wanneer je een bankstel koopt, doe je dat ook door te vergelijken en te kijken wat het beste bij jou, je huis en je gezinssituatie past. Bij het kiezen van een open haard is dat niet anders. Als eerste maak je de keuze tussen een gaskachel of een houtkachel. Mochten beide varianten lastig zijn in je huis, dan kun je natuurlijk ook kiezen voor een elektrische haard zoals de Dimplex Vega.
Een echte aanrader bij het kopen van een open haard is om een showroom te bezoeken waar de haarden te zien zijn. Zo kun je pas echt goed bekijken wat bij je past. In de showroom van bijvoorbeeld de Haardenexpert kun je veel modellen brand bekijken. Daarnaast kun je hier meteen goed overleggen welke kachel goed bij jouw huis past en wat de mogelijkheden zijn.

Open haard en kinderen

Met kleine kinderen of huisdieren in huis is een open haard natuurlijk niet helemaal veilig. Ik kan me daarom voorstellen dat je niet voor een open haard kiest als de kinderen klein zijn. Wat dan wel perfect kan, is een elektrische open haard. De verwarmingselementen in een elektrische kachel worden niet fysiek blootgesteld, waardoor hij veilig is voor kinderen en dieren. En je creëert met een elektrische kachel toch dat heerlijke, warme, winterse sfeertje in huis.

Krijg jij ook zo’n heerlijk warm en winters gevoel bij een open haard?


Lees ook: kies de juiste kachel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.