0 jaar 1 jaar 10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 16 jaar 2 jaar 3 jaar 4 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar

Dit is het beste speelgoed van 2018! | Winnaars Verkiezing Speelgoed van het Jaar

beste speelgoed van 2018

Vandaag was het na maanden stemmen eindelijk zover: de bekendmaking van de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018! Welk speelgoed is het beste speelgoed van 2018? Wat is hét perfecte Sinterklaascadeau voor jouw kind(eren)? Bekijk hier per leeftijdscategorie welk speelgoed de meeste stemmen gekregen heeft. 

Om te beginnen: Al het speelgoed dat genomineerd is voor de Verkiezing Speelgoed van het Jaar is goed speelgoed. Tot en met 4 november kon iedereen stemmen op zijn of haar favoriete speelgoed. En vandaag was het dan zover: De winnaars zijn bekend!
Hieronder een overzicht van de winnaars per leeftijdscategorie. Een aantal spellen en speelgoed hebben we mogen reviewen, dus mocht je meer informatie daarover willen, dan kun je op de link klikken om onze review en mening over dit spel of speelgoed te lezen.

Het leukste speelgoed voor 0 t/m 3 jaar

In deze categorie waren de VTech Bla Bla Blocks, de Fisher Price Dansen & Wiebelen Rockit en My First Tractor Set van SmartMax genomineerd. De winnaar in deze categorie is geworden: Bla Bla Blocks van VTech!! 

Het leukste speelgoed voor 4 & 5 jaar

In deze categorie waren de volgende nominaties: het schattige Fingerlings HUGS aapje, De Plas Dans baby van Hasbro, Trap er niet in van Hasbro, Happie Haai van Goliath en de aanvalstoren van PlayMobil. De winnaar in deze categorie is geworden: de aanvalstoren van Goliath! 

Het leukste speelgoed voor 6 & 7 jaar

Ook in deze categorie waren er 5 genomineerden: de MIND Designer Robot, Poopsie Slime, L.O.L. Surprise Under Wraps, Concept Kids Dieren en Squirrel Go Nuts van Smart Games. De winnaar in deze categorie is geworden: Squirrel Go Nuts! 

Het leukste speelgoed voor 8 & 9 jaar

In deze categorie waren genomineerd: De geweldige knikkerbaan Gravitrax van Ravensburger, Boomtrix van Goliath, The Climbers van 999 Games, de Valsspelers editie van Monopoly en de Twickto helikopter. Het beste speelgoed van 2018 in deze categorie is geworden: Monopoly Valsspelers Editie!

Het leukste speelgoed voor 10 & 11 jaar

In de categorie voor de tieners waren genomineerd: Manhattan van 999 Games, Reis door de ruimte van André Kuipers, Recoil van Goliath, Nintendo Labo voor de Switch en de Cube Puzzler Pro van Smart Games. In deze categorie heeft gewonnen: Het Mixpakket van Nintendo Labo! 

Het leukste speelgoed voor 12 t/m 17 jaar

In deze categorie waren er vier nominaties, namelijk het bordspel The Great Tour, het bordspel Azul, het spel Muse van 999 Games en het creatieve Crystal Card Kit. In deze categorie is als winnaar naar voren gekomen: The Great Tour!

Het leukste speelgoed voor 18+

Ook volwassenen spelen graag een spelletje, en daar is de categorie 18+ voor. Hier waren genomineerd: Een nieuw soort schaakspel Pako Sako, iKNOW hitlist, Exit van 999 Games en Jurassic World the Boardgame. In deze categorie heeft gewonnen: Exit van 999 Games! 

Het beste speelgoed van 2018 + mijn favorieten

Tot zover de winnaars van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2018! Dit speelgoed mag zich met recht het beste speelgoed van 2018 noemen! Ook ik had natuurlijk mijn favorieten en ook ik heb gestemd.
Mijn favorieten per categorie waren de Bla Bla Blocks, Fingerlings HUGS, de MIND Designer robot, Gravitrax, Nintendo Labo, Azul en Exit.
Los van mijn favorieten is zoals gezegd al het speelgoed met een nominatie uitdagend en/of vernieuwend. Kinderen zullen zich er goed mee vermaken.

Nominatie-logo

Als je in de speelgoedwinkel rondkijkt, zul je alle genomineerde spellen en speelgoed herkennen aan het bekende ‘Verkiezing Speelgoed van het Jaar nominatie-logo. Dit kan je in de winkel ook helpen met kiezen, aangezien je er van uit mag gaan dat genomineerd speelgoed een goede keuze is. Het genomineerde speelgoed is namelijk gekozen door een grote jury. Deze jury bestaat uit onder andere uit pedagogen, ontwikkelingspsychologen, mensen afkomstig uit de handel, journalisten, speelgoedbloggers en speelgoedvloggers. Zij geven allemaal scores aan het door hen geteste speelgoed en het speelgoed met de beste scores wordt genomineerd. Ieder jurylid let weer op iets anders. De een let op hoe het speelgoed de ontwikkeling van je kind stimuleert en de ander let op het fun-gehalte van het speelgoed.

Pakjesavond

Ik wens jullie veel plezier met het uitzoeken van het perfecte cadeau voor Pakjesavond! Wie weet heb je al iets in huis, of ben je juist nog volop zoekende wat je dit jaar voor iets leuks wil geven. Hopelijk heb ik je met dit artikel een beetje kunnen helpen. Vorig jaar won bijvoorbeeld het spel Agricola Familie-editie van 999 Games in de categorie 10 en 11 jaar. Naar aanleiding daarvan heb ik dit spel voor Daan en Jesse voor Sinterklaas gekocht en ze zijn er, nu een jaar later, nog altijd helemaal weg van.

Wat was jouw favoriete genomineerde speelgoed?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 5 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.