Inspiratie

Genieten van thee | Met gratis de ultieme theegids

ultieme theegids blog
Linda - Go or No Go

Wist je dat thee behalve gewoon lekker en warm ook nog eens gezond is? Bepaalde soorten thee hebben bijvoorbeeld een positieve uitwerking op de huid, de haren en de nagels. Onder andere dit las ik in de ultieme theegids.

Thee en beauty

Ik hou van thee, maar ik ben wel een beperkte theedrinker. Mijn lievelingssmaak is rooibosthee, dus als die er is, pak ik die altijd. Als dat smaakje er een keer niet is, kies ik voor een vruchtensmaak. De andere theesmaken zoals kruidenthee of groene thee trekken mij niet zo. Ieder z’n ding!
Nu zit ik met rooibosthee trouwens perfect, want rooibosthee heeft een positieve uitwerking op de huid, haren en nagels. Mooi meegenomen toch! Ook andere theesoorten doen het goed op het gebied van beauty. Zo gaat je haar prachtig glanzen als je het spoelt met venkelthee en groene thee kan helpen tegen vet haar.

Kinderen en thee

Ook Daan en Jesse zijn gek op thee. Die vinden de fruitsmaakjes ook het lekkerste en vinden vooral ook de kleuren die de thee wordt altijd interessant. Een paar weken geleden zijn we met Daan en Jesse voor de eerste keer naar een echte theewinkel geweest. Dat was ook een hele beleving, met al die smaakjes. En ook een keer leuk om te zien hoe het in een echte theewinkel werkt, in plaats van een doosje thee kopen in de supermarkt.

Genezende krachten

Kruidenthee heeft genezende krachten. Zo kun je valeriaanthee drinken als je last hebt van slapeloosheid en venkelthee bij buikkramp. Rozemarijnthee kan helpen tegen hoofdpijn en saliethee kan helpen bij keelpijn en ontstekingen. Kruiden hebben een geneeskrachtige werking en kunnen op deze manier hun steentje bijdragen met het genezen van kwaaltjes.

Gratis e-book over thee: de ultieme theegids

Als theedrinker is het ook erg leuk om wat meer te weten te komen over thee. Want er is zoveel om te ontdekken. Welke thee is waarvoor, waar komt het vandaan en hoe wordt het gemaakt. En natuurlijk: hoe zet je de perfecte kop thee.
Theesommelière Sandra Burghardt, de thee-experts van “5 CUPS and some sugar”, en Martin Kienreich schreven samen een speciale theegids met heel veel leuke weetjes en feiten over thee. Want thee is zoveel meer dan een drankje!

De ultieme theegids gratis

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.