0 jaar Opvoeding & Ouderschap

Geboortekaartjes inspiratie – Kies een thema

Ben je op zoek naar geboortekaartjes inspiratie? Ik laat je verschillende stijlen en thema’s zien, van super modern tot vintage. 

Er zijn natuurlijk onwijs veel geboortekaartjes waar je uit kunt kiezen als je een kindje verwacht. Om het jezelf een beetje makkelijker te maken, kan het goed werken om eerst een thema te kiezen. Dan hoef je je daarna alleen op kaartjes uit dat thema te richten en wordt je keuze een stuk makkelijker! Ik probeer het nóg een stukje makkelijker voor jullie te maken door hier al een aantal thema’s uit te lichten.

Hout

Een trent van de laatste jaren is het geboortekaartje met houten planken als achtergrond. Super stoer natuurlijk en helmeaal modern. Vaak worden deze kaartjes gecombineerd met pastel kleuren of spijkerstof-blauw. Ook zie je patronen en sterretjes veel terug keren op deze kaarten.

hout

Silhouet

Als je van strakke en stijlvolle kaarten houdt, zijn de silhouet kaarten zeker iets voor jou. Je hebt ze natuurlijk wel in allerlei kleuren, maar silhouet kaarten vind ik persoonlijk vooral tof in zwart/wit.

silhouet

Vintage

Een vintage stijl kaartje kenmerkt zich vaak door veel kleuren, diertjes, bloemetjes, stipjes en ga zo maar door. Met schattige illustraties krijg je een echt vintage kaartje. Heel erg gaaf, vind ik persoonlijk!

vintage

Foto geboortekaartjes

Natuurlijk ook helemaal tijdloos en hip zijn de geboortekaartjes met een foto van de baby. Dat kan natuurlijk in Anne Geddes style, maar volgens mij is dat nu inmiddels wel wat achterhaalt. Een foto van je baby in een schattig mandje met dekentje is heel populair, maar ook leuk is een foto van je baby’s eerste badje. Heb je nog geen babybadje, ga dan gauw eens kijken en babybadjes kopen, want ook dat levert heerlijke foto’s op.

Dieren

Een hele brede categorie, maar ik kan hem natuurlijk niet overslaan. De dieren kaartjes. Je hebt ze in alle soorten en maten, dus het is handig om naast deze categorie toch nog een extra thema te kiezen, anders blijf je een enorme zoektocht houden. Tenzij je natuurlijk weet wélk diertje je zou willen. Dan ben je waarschijnlijk zo klaar met zoeken!

dieren

Informatie geboortekaartjes

Ik heb deze kaarten zelf maar even informatie kaarten genoemd, omdat er vaak weinig afbeeldingen of alleen kleine afbeeldingen opstaan. Er staat vooral veel tekt en informatie op en deze kaartjes hebben een strak design.

strak

Black and White

Tot slot nog het thema black and white, naar mijn mening hét thema van 2016. De zwarte en witte kleuren geven de kaartjes een moderne look. Super stylish! Je ziet tegenwoordig veel babykamers in deze kleuren en dan is het natuurlijk heel leuk om het geboortekaartje ook in die stijl te doen.

geboortekaartjes zwart wit

 

Je geboortekaartjes kun je laten maken op bijvoorbeeld geboortepost.nl. Hier kun je ook gemakkelijk op thema zoeken.

Wat is jouw favoriete thema van bovenstaande thema’s?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.