Bioscoop Gastblog

{ Filmrecensie } | Première van De Grinch in Pathé Arena

Première van de grinch
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Op zaterdag 24 november mocht ik namens Go or No Go aanwezig zijn bij de première van De Grinch in Pathé Arena. Bij binnenkomst lag er een rode loper klaar waar je op de foto kon gaan met een leuke achtergrond in de stijl van de film. Ook stond hier de pers klaar en toen wij langs liepen werden Karin Bloemen en Carlo Boszhard geïnterviewd. Dit zijn twee van de Nederlandse stemacteurs die de personages in de film van stemmen hebben voorzien. Carlo heeft in deze film de hoofdrol, hij heeft de stem van De Grinch ingesproken. 

De première van De Grinch

Pathé Arena heeft bij binnenkomst een enorme trap omhoog en deze was voorzien van groene lichtjes. Wie wel eens een foto van de Grinch heeft gezien, snapt gelijk waar die groene kleur vandaan komt :-). Wij liepen de trap op en werden hartelijk verwelkomt met croissantjes en krentenbollen. De première was in de ochtend dus dit was een fijne binnenkomer voor wie nog niet had ontbeten. Eenmaal bovenaan de trap stonden er allerlei tafels klaar met lekkere dingen. Zoete en zoute popcorn in handige zakjes en cupcakes met een groene topping. Die waren super lekker! Voor de papa’s en mama’s stond er koffie en thee klaar en voor de kleintjes een bekertje met limonade van Cool Bear (0% suiker).

Kidsz-Dj

Na het pakken van wat eten en drinken gingen we op de trap zitten. Hier was voor de kids een optreden van de Kidsz-dj en daarna werd de Nederlandse stemmencast voorgesteld aan het publiek door Pip Pellens. Na de presentatie werden de zalen geopend, wij zaten in zaal 10 en we mochten zelf een plekje uitkiezen. Op de bioscoopstoelen lagen Grinch goodiebags klaar met lekkernijen als chips, koekjes en drinken en krijtjes met een tekening. De meeste snacks waren een gezonde variant dus dat was zeker een pluspunt!

De Grinch 3D

De film was in 3D en dat vonden veel kinderen in de zaal best spannend. Iedereen had zin om de film te gaan bekijken. Ondanks dat wij zonder kinderen naar de film gingen, merkte ik dat de kinderen om ons heen er veel zin in hadden. Ik hoorde een jongen naast mij zeggen: Wij mogen de film voor de eerste keer zien, cool heh!

Het ultieme kerstgevoel

De Grinch geeft je direct een warm kerstgevoel door de mooie animaties in de film. Dat kan ook niet anders want de film is van Illumination en Universal Pictures, de makers van Verrschrikkelijke Ikke, Minions en Sing. Woestad is de stad waar de film zich afspeelt en heeft betoverende huisjes met grappige snufjes. De huisjes lijken op peperkoekhuisjes en dat past natuurlijk helemaal bij kerst. De bewoners van het dorp zijn heel vriendelijk en gastvrij en wensen het beste voor elkaar. Er is maar één bewoner die er niet helemaal bij past en dat is de Grinch. Hij woont in een grot op de berg die uitkijkt op het kerstdorp. Al snel wordt duidelijk dat de Grinch een enorme hekel heeft aan kerst. Later in de film kom je er als kijker achter wat de reden is voor zijn hekel aan kerst en dan voel je zelfs met hem mee. Je begrijpt de Grinch steeds beter totdat hij kerstmis wil gaan stelen van Woestad. Een schattig meisje Cindy-Lou doet een poging om ook de Grinch te betoveren om van het kerstfeest te houden. Lukt dit bij iemand die een hart heeft dat 3x zo klein is als dat van alle andere bewoners van Woestad? Als je dat wilt weten, kun je het beste zelf naar de film gaan 😉.

Go or No Go

De adviesleeftijd voor deze film is 6 jaar. De kinderen die ik heb gezien, hadden na afloop een grote lach op hun gezicht. Er gebeuren in de film veel grappige situaties en er zit ook volwassenen humor in. Dat maakt deze film zeker geschikt voor het hele gezin. Als je in de kerstsfeer wilt komen, is deze film een echte aanrader door de mooie en gezellige animaties van deze film.

Ben jij of ken jij een Grinch? Of ben jij een echte kerstliefhebber? Laat het weten bij de reacties.


Dit gastblog is geschreven door Dana

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Win 2 kaarten voor DE kerstfilm van 2018: De Grinch - Go or No Go
    14 februari 2020 at 18:10

    […] De Grinch is een heerlijke animatiefilm, gemaakt door de makers van onder andere Verschrikkelijke Ikke, Minions en Huisdiergeheimen. Stuk voor stuk films die Daan en Jesse fantastisch vinden. In De Grinch staat onze grote groene vriend centraal en zoals we allemaal weten is hij nu eenmaal niet dol op kerst. Sterker nog, hij heeft er een hekel aan. En omdat hij er zo’n hekel aan heeft, wil hij het kerstfeest stelen. Tijdens zijn plannetjes ontmoet hij Cindy-Lou, die juist helemaal dol is op kerst. Zou Cindy-Lou de Grinch over kunnen halen en de magie van kerstmis kunnen laten zien? […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.