Inspiratie

Echte handgeschreven post is zoveel leuker!

handgeschreven post

Een kaartje krijgen is enorm leuk, vooral wanneer je het kaartje via de post ontvangt. Tegenwoordig gebeurt dat helaas steeds minder, terwijl iedereen dat gevoel kent dat je krijgt als je een kaartje ontvangt. Ik zie dat ook bij mijn kinderen: Daan en Jesse vinden echte post ontzettend leuk. Het feit dat er aan je gedacht wordt en moeite voor je wordt gedaan is zoveel waard! Maar wat ik nog meer kan waarderen, is een handgeschreven kaartje met de post. 

Echte post

Natuurlijk kun je naar alle ouders een appje sturen met een berichtje over een kinderfeestje van je zoon of dochter. Maar het is toch veel leuker om als kind een echte uitnodiging in de bus te krijgen? Daan en Jesse vinden het fantastisch als er zomaar post voor hen in de brievenbus komt. Maar ook een kaartje sturen bij een verjaardag, een feestdag, een huwelijk, een geboorte en noem maar op: het blijft gewoon leuk om te doen en om te krijgen. Want zeg nou zelf, zo’n slinger kaarten door de huiskamer heen bij een geboorte is toch geweldig!

Handgeschreven kaart

Gelukkig worden er met speciale gelegenheden alsnog wel veel kaarten verstuurd. Wel zie je steeds vaker dat het een kaartje is dat op de computer gemaakt is en door het bedrijf verstuurd wordt. Natuurlijk is daar niks mis mee, maar zelf kan ik het altijd extra waarderen als ik zie dat de kaart handgeschreven is. Helemaal als het met zo’n mooie vulpen geschreven is.
Zo geef je je kaartje nog meer een persoonlijke touch mee. Laatst nog stuurde ik een heel persoonlijk kaartje naar een vriendin, en dan vind ik het echt belangrijk dat het door mij met de hand geschreven is. Een afgedrukte tekst komt dan toch anders over.

Kaartje voor nieuwe medewerkers

Ik werk parttime bij een organisatie op de werving- en selectieafdeling. Eind vorig jaar heb ik ingevoerd dat we alle nieuwe medewerkers die bij ons komen werken een kaartje sturen. Om ze welkom te heten en ze veel werkgeluk te wensen. Onze communicatie-afdeling stelde voor om een standaard tekst op het kaartje te drukken, zodat alleen de adresgegevens nog op het kaartje gezet hoefde te worden. Daar heb ik dus voor gepast. Ik heb aangegeven dan liever iets meer tijd te steken in het schrijven van de kaartjes, dan wanneer er een voorgedrukte tekst op het kaartje staat. En achteraf ben ik blij met die keuze, want ik hoor van zoveel nieuwe medewerkers terug dat ze het ‘handgeschreven kaartje’ zo leuk vonden om te krijgen!

Genoeg reden dus om vaker een handgeschreven kaartje te sturen, in plaats van een appje of een kaartje via de computer!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Nicole Orriëns
    14 november 2018 at 07:08

    Ik zou eigenlijk ook vaker zelf iets moeten schrijven. Maar ik ben zelfs zo gemakzuchtig dat ik kaartjes verstuur via Greetz bijvoorbeeld, en zij schrijven de tekst die ik intype dan voor mij op…

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.