Creatief & Knutselen Gastblog Voeding en gezondheid

DIY | Leuke en snelle herfst lekkernijen maken

eierkoek egel lekkere herfst lekkernijen

Wat is er fijner dan op een heerlijke zondagmiddag in de herfst lekker thuis te luieren, knutselen en lekkere hapjes maken. Ik ben gek op dit soort zondagen en kan er ook volop van genieten even helemaal niks moet of hoeft. Vaak zijn de weekenden volgepland. Ik probeer dat in de winter altijd wat te beperken en probeer echt een dag in het weekend lekker thuis door te brengen. Een boodschapje doen of iets dergelijks is niet erg maar geen drukke dingen. Een dag waarop je gewoon lekker in je joggingbroek en je sweater met z’n allen in huis doorbrengt. Samen een lekker spelletje spelen, voetbal kijken, formule 1, enzovoorts. Ik had de kids beloofd lekkere herfst lekkernijen te maken en dus gingen we aan de slag met het maken van eikeltjes en egels.

Hoe maak je deze lekkere herfst lekkernijen

Zelf eetbare egels maken

  • Kleine eierkoeken
  • Zoute sticks
  • Boter
  • Rozijntjes
  • Eikeltjes

De egeltjes worden gemaakt met de eierkoeken. Deze snijd je door midden en smeert ze aan de platte kant in met boter. De platte kanten plaats je tegen elkaar. Vervolgens breek je enkele zoute sticks en prik je die in de eierenkoeken. Aan beide kanten stop je een rozijntje als oogje en klaar is het egeltje. Het ziet er ontzettend leuk uit en is super makkelijk te maken ook voor de allerkleinsten.

Zelf lekkere eikeltjes maken

  • Mini chocozoenen
  • Kleine stroopwafels
  • Cocktailprikkers

De eikeltjes zijn nog veel makkelijker. Alleen was het bij ons in de buurt nog een zoektocht naar de mini chocozoenen. Uiteindelijk gewoon verkrijgbaar bij de Lidl en AH maar dus niet bij een van de drie supermarkten hier in de wijk. Ik zet van tevoren altijd alles klaar op de tafel op bordjes en in schaaltjes zodat ik geen ver opengescheurde of kapotte verpakkingen krijg. Soort van zenuwtikje ofzo, ik kan daar dus niet zo goed tegen.

herfst lekkernijen maken

Je steekt een cocktailprikkertje door de stroopwafel, hier zullen de kleintjes misschien nog wat hulp bij nodig hebben. Vervolgens prik je deze in de onderkant van de chocozoen. Eigenlijk zijn je eikeltjes dan al klaar, je zou ze natuurlijk eventueel nog kunnen versieren met chocostiften of iets dergelijks. Het is zo super simpel maar staat ontzettend leuk. Het is ook een leuk idee als traktatie wanneer je een kind hebt die jarig is in de herfst. Leuk in een mandje met zelfgemaakte bladeren en je hebt een te gekke traktatie.

Met deze afbeelding kun je heel gemakkelijk deze herfst lekkernijen op Pinterest bewaren ♥

Maken jullie ook wel eens leuke herfst lekkernijen?

Lees ook:
Knutselideeën voor de herfst
Lekkers maken voor de 
herfst

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 3 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.