Huis & Tuin

Van bestrating in je tuin naar gras in je tuin

achtertuin tuin bestrating Barbecue
Linda - Go or No Go

Afgelopen zomer hebben we onze tuin verbouwd. Hij was volledig bestraat…en nu hebben we er gras in. We hebben negen jaar geleden pas onze hele tuin bestraat, dus eigenlijk best wel snel om nu gras erin te leggen. Maar toch was dit de beste beslissing! 

Toen we in dit huis kwamen wonen, was de tuin een grote wildernis. Vijf hele hoge bomen, een vijver, struiken, kiezels, een vlonder en een pergola. Héél veel dus voor één tuin. En ook totaal niet in mijn smaak, want ik ben geen tuinier en zo’n wildernis bijhouden is dan een hele uitdaging. Dus een paar maanden nadat we hier kwamen wonen, begonnen we aan de tuinverbouwing.

Bestraten maar!

Alle bomen eruit. Dat alleen was al een gigantische klus. Gelukkig hadden we hulp van mijn vader en een oom die het wel aandurfde. De vijver werd dichtgegooid, de vlonder eruit en de pergola eruit. Zonde wel van de prachtige bruidssluier, maar toch. Nadat alles eruit was, hebben we de tuin laten bestraten. Bewuste keuze, want dat leek mij ideaal met kleine kinderen. Fijn om lekker rond te fietsen met een driewieler, een speelhuisje erop en een zandbak erbij. Achteraf gezien hadden we veel beter meteen voor gras kunnen kiezen, want zoveel hebben ze niet rondgefietst. En met een zwembad in de zomer bleek bestrating bijvoorbeeld ook lang niet zo fijn als gras.

Of toch niet..

Toch lieten we het zo, want ja, je gaat niet je tuin weer compleet omgooien na een paar jaar. Tot afgelopen zomer, toen het toch weer begon te kriebelen. En uiteindelijk namen we de beslissing om gras erin te laten leggen. Heerlijk voor in de zomer om lekker op te relaxen en te spelen, maar ook heel fijn voor de jongens nu ze ouder zijn om op te voetballen. We hebben er een goal ingezet en de jongens vinden het geweldig! Ons gras, dat we met graszaad hebben ingezaaid, lag er na een korte periode al prachtig bij. Zeker met gebruik van gazonmest is de kans op mooi gras groot. En vergeet natuurlijk niet regelmatig te verticuteren en te maaien, zo houd je je gras gezond.

Verlichting

Eigenlijk is het allemaal zo goed als af, behalve de verlichting. Die laat al een poosje op zich wachten. Mannen… De kabels liggen er en alles ligt klaar om aangesloten te worden, maar ja, dan moet het wel gebeuren. Achteraf had ik beter voor solar verlichting of tuinverlichting op zonne-energie kunnen kiezen, want dan hadden we geen elektriciteit nodig gehad. Veel handiger! Maar goed, we hadden de lampen al in huis gehaald, dus het is niet anders. Nu maar hopen dat het voor de volgende zomer geregeld is met die verlichting ;-).

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.