Huis & Tuin

Tips voor het inrichten van een nieuw huis

huis inrichten

Ik vond het inrichten van ons huis geweldig: nieuwe vloeren uitzoeken, meubels kiezen, nadenken over wat waar mocht gaan komen en welke kleuren de muren mochten krijgen. Van de andere kant was het ook nog best wel een hele uitdaging. 

Mix en Match

Het is namelijk stiekem voor veel mensen best lastig om in te schatten hoe het huis eruit komt te zien met de meubels die jij voor ogen hebt. En hoe staan die meubels bij de vloer die je uitgezocht hebt, en hoe passen daar dan weer de accessoires bij? Het is best wel spannend, als je begint met het inrichten van je huis, of het er ook daadwerkelijk zo uit komt te zien zoals je in je hoofd hebt.
Door stap voor stap in te richten, krijg je steeds een beter beeld van je huis. Shop bijvoorbeeld eerst je vloer en kies de kleuren uit die je je muren wil geven. Ga dan pas op zoek naar de meubels die hier mooi bij zouden staan, zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar matcht.

Vloer kiezen

Bij het uitzoeken van een vloer is het niet alleen handig om te kijken naar wat je mooi vindt, maar ook wat daarnaast praktisch is. Heb je kinderen, heb je huisdieren of wil je in de toekomst kinderen en/of huisdieren? Dan is het slim om hier rekening mee te houden met het kiezen van een vloer. Wat ons betreft is een PVC vloer de ideale vloer voor gezinnen met kinderen. Je houdt het super makkelijk schoon en dat is natuurlijk het belangrijkste met een vloer en kinderen in huis. Die beker chocolademelk die omvliegt, een aardappeltje op de grond of een stukje vlees. Op een echte houten vloer krijg je al gauw vlekken, maar dat is bij een PVC vloer dus niet. Ook een ideale vloer voor als je huisdieren hebt dus!

Een PVC vloer is namelijk haast niet te onderscheiden van een echte houten vloer. En uit ervaring kan ik je vertellen dat een houten vloer gewoon ellendig is om bij te houden en goed te verzorgen. Een ander voordeel is dat een PVC vloer een akoestische demping heeft, waardoor geluiden niet zo door dreunen. Ideaal dus, als je kindje weer eens door het huis heen rent ;-).

Meubels

Zodra je eruit bent welke vloer je wil en welke kleuren de muur krijgen, kun je op zoek naar meubels. Draai deze stappen niet om, want dan loop je echt het risico dat het uiteindelijk minder mooi bij elkaar matcht dan je had verwacht.
Als je op zoek gaat naar meubels is mijn beste tip: lees je uit op Pinterest! Daar vind je zoveel inspiratie in leuke ideeën om te verwerken in je interieur! Lekker rondneuzen, borden maken en pinnen maar!

Wat is jouw perfecte tip voor het inrichten van een nieuw huis?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.