Reistips

3x waar je aan moet denken bij een autovakantie met het gezin

Nintendo Switch auto gezinsvakantie autovakantie met het gezin inpaklijst
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Als je lekker met je gezin op vakantie gaat met de auto, is er het een en ander waar je aan moet denken. Natúúrlijk moet je je geld niet vergeten en een volle tank is ook wel handig, maar er zijn ook minder voor de hand liggende tips voor een zorgeloze autovakantie. Komen ze! 

Voorbereiding: Regel wat je moet regelen

Het is handig om ruim voor je vertrek even uit te zoeken hoe je precies rijdt en door welke landen je heen komt. Er zijn namelijk een aantal punten waar je rekening mee moet houden per land. In het ene land heb je een vignet nodig, is het andere land weer milieustickers of veiligheidsproducten. Op deze website heb je een super handige check waarbij je in één oogopslag kunt zien wat je nodig hebt. Je typt het adres van je bestemming in en je ziet precies door welke landen je heen komt en wat je dus voor welk land nodig hebt. Rij je bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk? Dan heb je een gevarendriehoek, een veiligheidsvestje en een alcoholtester nodig. Daarnaast heb je voor Frankrijk in de milieuzones een milieusticker nodig. Ga je op wintersport naar Oostenrijk? Dan heb je ook hier dezelfde veiligheidsproducten nodig. Daarnaast heb je voor de milieuzones in Duitsland een milieusticker nodig en tot slot voor Oostenrijk zelf een vignet Oostenrijk. Super handig dus om binnen 30 seconden te kunnen zien wat je voor welk land nodig hebt en dit direct bestellen.

Tijdens de reis

Ga je op wintervakantie? Houd er dan rekening mee dat het zomaar zou kunnen dat je in een lange file komt en je niet continu de motor aan kan laten staan. Neem dus altijd voor de zekerheid een paar warme dekens en voldoende water mee, zodat je de kinderen en jezelf kunt opwarmen bij een lange file. Sowieso lekker om op de achterbank lekker onder een dekentje te liggen, dus qua ruimte in de auto is het ook geen probleem.
Ook is het handig om een extra kannetje benzine in de achterbak te gooien, bijvoorbeeld bij het reservewiel. Mocht je nu onverhoopt zonder benzine komen te zitten, heb je altijd een paar liter extra zodat je hopelijk alsnog bij een benzinestation aan kunt komen.

En psst: voor een relaxte reis zorg je ook voor genoeg vermaak voor de kids! 😉

De weg terug

Natuurlijk ga je op vakantie volop genieten en heb je hopelijk de tijd van je leven. Maar dan is daar ook weer die terugreis. Met iets minder zin dan de heenweg mag je weer, al die uren in de auto. En waar het bij mijzelf altijd misgaat, is dat ik de heenweg goed voorbereid en enthousiast ben met cadeautjes voor de kids. (Je voelt nu een maar aankomen) Maar de terugweg is alles op. Geen nieuwe cadeautjes meer die ik had bewaard voor de terugreis en alle filmpjes die ik op de tablet gedownload had, hebben ze inmiddels op vakantie wel gezien. En dan is die terugreis gevoelsmatig dubbel zo lang. Wees dus slim en maak thuis al een speciale tas klaar voor de terugreis. Daarin stop je opnieuw enkele kleine cadeautjes waar ze zich mee kunnen vermaken.
En op de tablet zet je vooraf thuis al een paar apps in een speciale map die je kids niet zomaar vinden, die ze voor het eerst op de terugweg mogen spelen in de auto. Gegarandeerd succes kan ik je vertellen!

Ik hoop dat jij met deze drie tips nóg beter voorbereid bent op je aankomende autovakantie!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.