Inspiratie

Als student besparen op de maandelijkse kosten

maandelijkse kosten student studie

Als student is het zo maar behoorlijk lastig om elke maand weer goed uit te komen. Zeker als voltijd student is het een hele uitdaging. Als je nog thuis woont, scheelt dat natuurlijk enorm in de kosten, hoewel het ook dan soms zo maar krap te halen is. Zeker voor de studenten die wel zelfstandig wonen. Wel zo handig dus om waar mogelijk te besparen op de maandelijkse kosten.

Studieboeken

Want jeetje, wat zijn die dingen duur. Naast je studiegeld zijn de kosten voor je studieboeken ook altijd enorm hoog. Maar goed nieuws, want daar kun je echt flink op besparen. Het is natuurlijk super easy om ze via een website nieuw te bestellen, maar even wat tijd en moeite stoppen in een zoektocht op Marktplaats helpt echt. Als student zocht ik zelf ook op Marktplaats en het scheelt vaak 50% van de kosten. Daarnaast kun je, als je een beetje zuinig omgaat met je tweedehands studieboek, het boek na je studie gewoon weer voor een derde keer doorverkopen. Een slimme investering dus!

Zorgverzekering

Een andere maandelijkse kostenpost is je zorgverzekering. Iedere student van 18 jaar en ouder is verplicht een zorgverzekering te hebben. Gelukkig wordt er aan de studenten gedacht, want een studenten zorgverzekering is voor een student vaak goedkoper. Er gelden speciale aanbiedingen in de vorm van studenten zorgverzekeringen. Wat altijd goed is, om de verzekeringen en voorwaarden goed met elkaar te vergelijken. Daar kan namelijk nogal wat verschil in zitten. Zo wordt er bij de ene verzekering meer gedekt dan bij de ander.
Denk ook goed na of je een aanvullende verzekering nodig hebt. Het is vast verleidelijk om hierop geld te besparen en bijvoorbeeld de tandarts niet extra te verzekeren, maar de kans dat je als jonge student tandartskosten gaat krijgen is echt wel aannemelijk, dus dan kan dit extra bijverzekeren juist kosten besparen.
Je kunt tot en met 31 december 2018 overstappen van zorgverzekering, en mijn advies? Wacht niet tot de laatste week maar regel het gewoon op tijd! Het kan maar geregeld zijn :-).

Bespaar op de boodschappen

Het is echt waar: boodschappen kunnen altijd goedkoper. Ook als je goed op let, kan het altijd goedkoper. Bijvoorbeeld door supermarktfoldertjes door te pluizen. Een handige online website om je hierbij te helpen is voordeelmuis.nl, waar je snel kunt zien waar een product in de aanbieding is. Zelf vind ik die echt mega handig!
Daarnaast is het slim om, als je daar natuurlijk de mogelijkheid voor hebt, een aantal producten op de markt te kopen. Daar is het vaak goedkoper dan in de supermarkt. En als je dan toch in de supermarkt shopt, kies dan niet voor de bekende merken. Simpele tips, maar bewust shoppen scheelt écht in je portemonnee.

DUO

Studeren is duur en het kan dus voorkomen dat je gewoonweg geen geld genoeg hebt om te leven en te studeren. Je kunt dan bij Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, voorheen IB-Groep) ‘goedkoop’ geld lenen. De rente is daar namelijk vele malen lager dan bij andere financiële instellingen. Wel belangrijk om de lening natuurlijk zodra je kunt terug te betalen.

Heb jij nog slimme bespaartips voor studenten?


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.