10 jaar 11 jaar 12 jaar 13 jaar 14 jaar 15 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Educatief Puzzels

{ Review } | SmartGames Squirrels Go Nuts en Cube Puzzler Pro

Linda - Go or No Go

De leukste spellen om alleen te spelen zijn zonder twijfel de SmartGames. Hier in huis zijn wij allemaal fan, maar niet alleen in huis: zelfs Opa en Oma hebben thuis een SmartGames spel liggen dat regelmatig gespeeld wordt. Door de kleinkinderen én door Opa zelf!

Wat zijn SmartGames

SmartGames zijn eenpersoons puzzelspellen. Ze hebben altijd een compact formaat waardoor ze handig zijn om mee te nemen op reis, in de auto, in het vliegtuig of gewoon lekker thuis op de bank.
Bij je SmartGames krijg je een boekje met meestal rond de 60 levels die je kunt behalen. De levels lopen van makkelijk tot moeilijk, dus begin gewoon lekker bij level 1 en kijk hoever je komt. En geloof me: voor volwassenen zijn de hogere levels ook écht een uitdaging en soms behoorlijk lastig!

Squirrels Go Nuts!

Bij Squirrels Go Nuts is het die bedoeling dat je de eikeltjes van de eekhoorn veilig weet te stellen. In het speelbord zitten gaatjes, waar de eikels doorheen kunnen vallen. Zodra alle eekhoorntjes hun eikels veilig hebben gesteld, heb je de level behaald. Je schuift de eekhoorntjes over het speelbord heen en dat kan horizontaal en verticaal. Het spel ziet er súper leuk uit; de jongens vinden de eekhoorntjes vooral heel schattig ook. Ze spelen de levels goed door, zeker de starter-levels zijn voor Daan en Jesse (8 jaar) goed te doen. Ook de levels hierna kunnen ze, maar het duurt wat langer tot ze de level gehaald hebben. Onze conclusie: Supermooie vormgeving en lekker speels. Kinderen leren door SmartGames om een paar stappen vooruit te denken.
Squirrel Go Nuts kost € 14,99.

Cube Puzzler Pro

SmartGames Cube Puzzer Pro is een 3D-puzzel kubus. Met zes gekleurde puzzelstukken kun je 80 levels maken. Deze puzzel maak je altijd in de doorzichtige kubusvorm. De puzzelstukken bestaan uit balletjes, die je weer op elkaar en in elkaar aan kunt laten sluiten. De doorzichtige kubus vormt meteen het doosje waar je de puzzelstukken in op kunt bergen en is dus lekker compact. De Cube Puzzler Pro is voor kinderen van 10 jaar of ouder en dat snap ik wel, want hij is best pittig! Het is ook op een hele andere manier puzzelen dan bijvoorbeeld de Squirrels Go Nuts of de SmartGames North Pole Expedition. Onze jongens vinden hem wel erg leuk, maar ook nog wel wat lastig. Niet gek, aangezien ze nog geen 10 jaar zijn.
De Cube Puzzler Pro kost € 20,90.

Speelgoed van het jaar

Beide bovenstaande SmartGames zijn genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2018! Erg fijn dat we ieder jaar de nieuwste puzzelgames weer terug zien komen in de nominaties!

Smart Games online

Wil je eens proberen of SmartGames iets voor jou zijn? Dan heeft SmartGames de oplossing voor je! Je kunt namelijk een aantal spellen online uitproberen. Je kunt hier verschillende levels proberen, zodat je precies weet of je het leuk vindt en of de levels goed aansluiten bij het niveau van je kind.

Benieuwd naar een ander denk/puzzelspel van een ander merk? Bekijk Rush Hour eens!

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.