10 jaar 5 jaar 6 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Creatief & Knutselen Gastblog

{ Review } | Num Noms Snackables Silly Shakes Maker

Num Noms Snackables Silly Shakes Maker review

Samen met mijn 6-jarige dochter mocht ik de Num Noms Snackables Silly Shakes Maker uittesten. Wat een geweldige speelset! Alleen al bij het zien ervan werd mijn dochter super enthousiast! 

Ze kon bijna niet wachten. Ik snap wel waarom… Geweldig toch om je eigen glitterslijm met een geurtje en kleurtje te maken in je eigen keukentje, compleet met:

 • mengkom
 • spatel
 • potje met doorzichtig gelei slijm
 • 2 flesjes kleurstof met geurtje   (roze = aardbei, blauw = bosbes)
 • 2 soorten glitter/confetti (wit en hartjes)
 • 3 lege Silly Shake bekertjes met deksel en rietje
 • 3 transparante bekertjes met stop
 • soort stampertje om slijm in het Silly Shake bekertje te “persen”
 • speciale editie Num

Slijm maken is natuurlijk hélemaal hot op het moment en we gingen dan ook meteen aan de slag!

Voor we van start gaan:

In de gebruiksaanwijzing staat dat het belangrijk is om eerst de speelplek goed af te dekken! Ik had uit voorzorg tafelzeil op de eettafel gedaan en keukenpapier en toetendoekjes op tafel klaar gelegd.

De Silly Shakes Maker: Hoe werkt het?

Stap 1

Als eerste gaat het slijm in de mengkom. De mengkom kan eruit geschoven worden als je de mixer eerst even een beetje omhoog trekt. Daarna maken we het potje met doorzichtige slijm open. Die is strak afgedekt met stevig plastic, trek het voorzichtig helemaal los zodat later het dekseltje er op kan. Mijn dochter gebruikt de spatel om wat slijm in de mengkom te doen. De bovenste laag van het slijm is war steviger, maar daaronder meer vloeibaar en goed plakkerig. Dus heel handig om dat inderdaad met de spatel te doen en niet met je handen. Vergeet niet de deksel op het potje slijm te doen om de slijm langer goed te houden.

Stap 2

Daarna als tweede kan mijn dochter tussen 2 kleurstoffen kiezen, roze of blauw. Ze gaat (natuurlijk ;-)) voor haar lievelingskleur roze met aardbei geur. Ik zou aanraden om het flesje kleurstof door, of met behulp van, een volwassene te (laten) openen! Dat doe je door eerst de hele dop eraf te halen, daarna de kleine stop voorzichtig uit het flesje draaien/trekken en vervolgens alleen de draaidop er weer op te doen. (Let wel op: Er zit kleurstof aan de onderkant van de stop! Denk daaraan als je de stop ergens op wil leggen.)
Mijn dochter doet er 2 druppeltjes in door 2x even in het flesje te knijpen. Doe daarna de stop er weer terug in en de deksel met “losse” dop er weer op.

Stap 3

Als derde stap kan mijn dochter weer kiezen. Zo leuk! Deze keer uit de witte glitters en hartjes confetti. Ze gaat voor de glinsterende hartjes.

Stap 4

En dan komt de vierde stap…Jeeejjj, ze mag gaan mengen!  Spannend, maar vooral heel leuk…Gaat het wel lukken? Daarvoor schuiven we de mengkom er terug in, totdat die niet verder kan en dus goed vast zit. De mixer drukt ze iets naar beneden, zodat die in de mengkom gaat en draaien maar met de mixer… “Jaaa, kijk mama, het lukt echt”, zegt mijn dochter enthousiast!
Het werkt inderdaad prima! Als de slijm eventueel iets te ver omhoog rijst, kan je het met de spatel weer wat terug de mengkom in duwen. Is de slijm klaar?

Num Noms Snackables Silly Shakes Maker review slijm

Stap 5

Dan is het tijd voor de vijfde stap… De slijm kan in 1 van de 3 transparante bekertjes met stop gedaan worden. Daarvoor schuif je de mengkom er weer uit. Haal de paarse “stamper” uit de roze draaischijf! Draai het keukentje om, pak een leeg bekertje met stop uit de draaischijf. Draai het keukentje weer terug! Boven de oven zit een lade die je kan uitschuiven! Er zit een kleine opening onder om met je vinger de lade open te kunnen trekken. Plaats het lege bekertje hierin. Met behulp van de spatel kan je het slijm vanuit de mengkom in dat bekertje doen.

Num Noms Snackables Silly Shakes Maker review

Stap 6

Daarna komt de zesde stap…Het slijm vanuit het bekertje in 1 van de Silly Shakes maker bekertjes doen. Draai het keukentje om en doe het gevulde bekertje terug in de lege plek van de roze draaischijf! Draai het keukentje weer terug en draai aan de roze schijf totdat het gevulde bekertje voor in het midden staat. Kies 1 van de Silly Shakes bekertjes, haal de dop eraf om het papiertje (dat alleen voor de sier is) eruit te halen. Dan dop er weer op en rietje eruit! Haal dan eerst nog de stop uit het gevulde bekertje en zet de Silly Shakes beker daaronder.
En daar gaan we dan, bijna klaar…Doe de paarse “stamper” er weer in terug, zodat die in het bekertje met slijm gaat en duw dan meerdere keren met een “pompende” beweging het slijm in de Silly Shakes beker. Jeeejjj, het lukt! Als al het slijm erin zit, rietje erin en tadaaa… Je eigen gemaakte Silly Shake van slijm is klaar!!!

Het eindresultaat:

Roze slijm met glitter hartjes was de eerste die we gemaakt hebben! Maar later ook blauwe slijm met witte glitters. En ook nog paarse slijm, door de blauw en roze kleurstof allebei tegelijk te gebruiken, met natuurlijk ook mooie glitters erdoor heen gemixt!

Go or No Go

We vonden het echt super leuk om te doen. Geweldig om verschillende combinaties slijm te kunnen maken met de kleuren, geuren en glitters. Wij hebben in elk Silly Shakes maker bekertje één kleurtje gedaan, maar natuurlijk zou je ook laagjes verschillende kleuren in één bekertje kunnen doen. Mijn dochter vindt het slijm lekker zacht en “slijmerig” aanvoelen. Ook wat plakkerig, maar je kan er wel goed weer een geheel van het slijm maken. Een paar dagen later nadat het slijm gemaakt is speelt ze nog steeds graag met het slijm zelf! Inmiddels is het slijm niet meer zo zacht als in het begin. Het is nu wat stugger, maar wel lekker kneedbaar en als je er een balletje van maakt, kan je het zelfs een beetje laten stuiteren. Wel is en blijft het belangrijk om goed de speelplek af te dekken om eventuele vlekken van het slijm en de kleurstoffen te voorkomen, maar daar kan je natuurlijk rekening mee houden!  En het is en blijft super leuk om op deze manier zelf slijm te maken.
De Num Noms Snackables Silly Shakes Maker is duidelijk een GO!

Feitjes

Leeftijd:  De Num Noms Snackables Silly Shakes Maker is met begeleiding goed te gebruiken vanaf 6 jaar
Prijs: € 55,94 en te koop via bol.com (incl. gratis verzending)

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Kiwi
  12 oktober 2018 at 11:10

  Serieus.. bestaat er ook nog normaal speelgoed voor kinderen tegenwoordig?
  Wat een gedoe zeg, en dan ook nog zo veel geld voor zo’n onding!

  • Reply
   Anne Peters
   14 november 2018 at 18:29

   Dat niet alleen… ik las ook op bol.com dat iemand een verdrietig kind had omdat het slijm na 1 dag al niet meer bruikbaar was en er geen navul opties zijn. Belachelijk voor 55 euro.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.