Gastblog Huis & Tuin

Een kinderkamer delen: 3 tips

kinderkamer delen

Het is niet altijd mogelijk om ieder kind een eigen kamer te geven, wegens gebrek aan ruimte. Soms delen kinderen dus een kamer, het inrichten van een gedeelde kinderkamer is echter wel een uitdaging. Je hebt bijvoorbeeld grotere kasten nodig voor alle kleren en je hebt nu twee bedden nodig in plaats van één. Je hebt dus minder ruimte over, terwijl je meer spullen nodig hebt. In dit artikel vind je 3 tips voor het delen van een kinderkamer.

Tip 1: Creëer meer ruimte

De grootste uitdaging bij het inrichten van een gedeelde kinderkamer is het gebrek aan ruimte. Het is dan ook belangrijk om de ruimte goed te benutten, maar ook om te proberen om meer ruimte te creëren. Als je een kinderkamer inricht op zolder en meer ruimte wilt creëren is het een goede optie om een dakkapel te plaatsen. Daarbij maak je meer ruimte vrij en zorgt je gelijk voor meer licht, waardoor de kamer ook groter lijkt. Dakkapellen heb je in verschillende soorten, maten en materialen. Daardoor zie je vaak dat de prijzen erg variëren. Het is dus handig om in gesprek te gaan met een dakkapellen specialist. Naast het plaatsen van een dakkapel heb je andere manieren om de ruimte goed te benutten. Iets wat je vaak terugziet in gedeelde kinderkamers zijn stapelbedden. Het is handig om een stapelbed te kiezen met ingebouwde lades, dat is een goede manier waarmee je plek creëert voor je spullen zonder al te veel ruimte in te nemen. Wandplanken zijn ook een goede optie als je spullen kwijt wilt, maar weinig ruimte hebt voor kasten.

Tip 2: Gebruik producten die lang meegaan

Een gedeelde kinderkamer betekent twee keer zoveel drukte. Zo nu en dan gaat er dus wat kapot, waardoor mama en papa weer nieuwe spullen mogen kopen. De ene keer gaat er een stoel kapot en de andere keer komt er een deuk in het meubilair. Neem dus maatregelen die ervoor zorgen dat er minder vaak wat vervangen hoeft te worden. Kinderen vinden het bijvoorbeeld leuk om op de muur te tekenen, een krijtbord of whiteboard zijn dan slimme investeringen. Hierdoor leid je de aandacht van de kinderen af van de muur. Zet planken en kasten goed vast, zodat er niks kapot getrokken wordt of om omvalt. Overweeg ook om kunststof kozijnen te plaatsen, die raken minder snel beschadigd en zijn gemakkelijk schoon te maken. Tevens kan je ervoor kiezen om tegelijkertijd dubbel glas te plaatsen, waardoor de kamer wat warmer wordt voor de kinderen. Kunststof kozijnen prijzen inclusief plaatsen verschillen per aanbieder, het is om die reden dus een goede optie om eens offertes op te vragen en te vergelijken. Overweeg naast het aanschaffen van producten die lang meegaan, ook om tweedehandse producten aan te schaffen. Die zijn over het algemeen goedkoper, waardoor jij ook minder geld kwijt bent als iets vervangen moet worden.

Tip 3: Zorg voor balans tussen spelen en rusten

Maak de kamer vooral niet te druk. Het is een goed idee om een speciale speelhoek te maken waarin de kinderen vrij hun gang mogen gaan. Zo zorg je ervoor dat de rommel die kinderen maken beperkt blijft tot een hoek. Probeer rondslingerend speelgoed te vermijden door de kinderen te laten zien hoe ze hun speelgoed moeten opruimen. Een handige oplossing daarbij is het aanschaffen van een speelgoedkist, daar kunnen de kinderen hun speelgoed in kwijt wanneer ze klaar zijn met spelen. Zorg er ook voor dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenkomt en gebruik vooral lichte kleuren, dat straalt namelijk meer rust uit. Verwerk uiteraard wel hier en daar wat vrolijke kleuren zoals rood en geel, zodat het er wel gezellig uitziet in de kamer.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.