Educatief

Kinderen veilig leren omgaan met een tablet

kinder tablet Het gevaar van tablets voor kinderen
Linda - Go or No Go

Onze jongens spelen graag op een tablet, zij hebben beide een Samsung tablet. Wij hebben hier duidelijke afspraken over gemaakt, waar we ons over het algemeen goed aan houden. 

Dit jaar is er een onderzoek gepubliceerd over het tabletgebruik van Nederlandse kinderen en hoe ouders hier mee omgaan. Hieruit blijkt dat een op de vijf ouders aangeeft dat hun kind weleens websites bezoekt die niet voor kinderen geschikt zijn.

Veiligheid

Een op de vier Nederlandse ouders maken zich weleens zorgen over het tabletgebruik van kinderen en bijna de helft wil meer controle over het internetgebruik op de tablet. Daarnaast vinden ouders dat hun kinderen te lang op de tablet zitten (69%). Volgens 46% van de ouders zorgt de tablet regelmatig voor onenigheid.
Daan en Jesse surfen nog niet echt rond op het internet. Ze kijken wel YouTube filmpjes en spelen spelletjes op spellen-websites, maar daar blijft het voor nu nog even bij. Maar ik houd wel altijd een oogje in het zeil, want een vreemde site of reclame kan altijd zomaar op poppen.

Wij hebben duidelijke afspraken met Daan en Jesse gemaakt. Ze mogen dagelijks een uurtje op de tablet en ook dan moeten ze altijd vragen of ze er op mogen spelen. Als ze er nieuwe spellen apps op willen, dan is het ook altijd eerst vragen.
Een extra veiligheidsoptie op de Samsung tablet is een speciale Kids Mode, waarmee ze in een kindvriendelijke omgeving surfen en dus ook niets vreemds tegen kunnen komen.

Nog meer veiligheid

Een andere soort veiligheid is de manier waarop de kinderen met de tablet omgaan. Daan en Jesse weten gelukkig dat ze voorzichtig moeten zijn met hun tablet, maar zoals bij alle kinderen zit een ongelukje vaak in een klein hoekje. Niet voor niets hebben we een tablethoes van Samsung om de tablet heen, voor extra veiligheid en stevigheid. Mochten de tablets dan toch een keer vallen, dan worden ze in ieder geval net wat meer beschermd door de Samsung hoesjes.
Daarnaast zorgt een Samsung tablethoes er ook voor dat hij minder snel bekrast raakt op de achterkant. Ik ben namelijk zo’n type dat het niet fijn vindt als er krassen op de achterkant van een tablet of telefoon komen. Daarom doen we altijd op de voorkant een screen protector en de achterzijde wordt beschermd met de tablethoes.

Welke afspraken heb jij met je kinderen rondom veilig tabletgebruik?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.