Huis & Tuin

Je huis toekomstbestendig inrichten

toekomstbestendig huis je huis voorbereiden op de toekomst
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Je huis voorbereiden voor nu en voor de toekomst. Dat is je slim voorbereiden op je toekomst. Dat betekent niet dat je je hele huis al moet inrichten alsof je 80 jaar bent, maar met de volgende aanpassingen en voorbereidingen maak je je huis wel toekomstbestendig. 

Drempels

In een nieuw huis is het verstandig om te zorgen voor een drempelloos huis. Vaak ligt er een drempeltje bij de voordeur, wat erg onhandig is later. Ook in huis zie je wel eens drempels, bijvoorbeeld naar de badkamer. Koop je een nieuw huis, zorg dan dat er geen drempels in voor komen.

Trap

Als je een huis met meerdere verdiepingen koopt, ontkom je er niet aan: een trap. En een trap hoeft ook helemaal geen probleem te zijn, ook niet als je geen trap meer kunt lopen. Daar is namelijk een perfecte oplossing voor bedacht: een traplift. Mijn schoonvader heeft ook jarenlang een traplift in huis gehad omdat hij de trap niet meer op kon lopen. Gelukkig paste bij hem in huis de traplift nét. Het is dus slim om bij het kopen van je huis te kijken of er voldoende ruimte is bij de trap om deze aanpassing eventueel te maken. Trapliften kun je tegenwoordig prima tweedehands aanschaffen, gelukkig krijg je daarbij dezelfde garantie als wanneer je een nieuwe koopt. En heb je hem niet meer nodig, dan kun je de traplift verwijderen en verkopen.

Keuken

In de keuken is het een aanrader om te kiezen voor lades in plaats van kastjes. Het grote voordeel van lades is namelijk dat je nooit hoeft te bukken om ver achterin het kastje te zoeken. Een lade schuif je gewoon open en je kunt overal bij: Voorin en achterin de lade.
Een slimme aanpassing die er voor zorgt dat je keuken voor zowel nu als voor later perfect is.

Badkamer

In de badkamer is het verstandig om te kiezen voor een anti-slip tegel, of je kunt overwegen om op de huidige vloer een anti-slip laag aan te laten brengen. Een gladde badkamervloer is natuurlijk voor zowel jong als oud gevaarlijk, dus ook deze aanpassing kun je nu al doen.
Zelf hebben wij gekozen voor een anti-slip vloer in de hele badkamer én hebben we nog een extra anti-slip badmat in de douche liggen. Zeker op het moment dat je je voeten met douchegel wast, is het soms behoorlijk glibberen, ondanks de anti-slip vloer.

Tot zover vier simpele, maar slimme aanpassingen om rekening mee te houden bij het inrichten van je huis.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.