Gastblog Halloween Voeding en gezondheid

4 tips voor een gruwelijk lekkere Bento Halloween lunchtrommel

bento halloween broodtrommel

Boeh! Waaaah! Schrik! Halloween is weer in aantocht. Dit Amerikaanse feest zien we steeds meer naar Nederland komen. De winkels liggen al een tijdje vol met skeletten,nep spinnenwebben, heksenpakjes, bakvormen van spoken etc. Door verschillende steden en dorpen worden angstaanjagende spooktochten gehouden en zelfs bij sommige pretparken ontkom je niet aan Halloween.

Bento Halloween lunchtrommel

Wij doen thuis niet aan Halloween, dat vinden onze meiden veel te eng en te spannend. Het zijn dan ook echte meisjes-meisjes. Als er een spinnetje te zien is in de hoek van de kamer zetten ze het al op een gillen. Of een heks, die te zien is in een film op de televisie, spoelen we snel verder ;-).

Maar toch vind ik het zelf erg leuk om Halloween lunchtrommels te bedenken. Bij elk thema feest vind ik dat een feestje! Zoals ik al vertelde liggen de winkels nu vol met Halloween producten, dus ook leuke dingetjes die je in een lunchtrommel kunt stoppen. Hieronder laat ik je 4 verschillende Bento Halloween lunchtrommels zien en ik vertel je hoe ik het heb gemaakt. Een beetje van mezelf en stiekem wat ideetjes van Pinterest. Liefde daarvoor!

Broodtrommel 1 Spook

Met een spook-uitsteekvorm steek ik uit een boterham het spook. Dit doe ik ook bij een groot plak kaas. Met krentjes maak ik de mond en ogen. Een bakje ernaast met wat noten en krenten en bovenop een mini (nep) spinnetje. Ernaast ligt een mandarijn die ik heb omgetoverd tot pompoen. Nog wat leuke prikkers en een servetje erbij en tadaa je eerste trommel is klaar.

bento broodtrommel eng spook

Broodtrommel 2 Eng

Een wit broodje met beleg en daarin de letterprikkers met het woord ENG. Want ja al die spoken met Halloween zijn eng. Onze meiden zijn dol op cheesestring, deze kun je blijven variëren met allerlei leuks erop. Nu heb ik met zwarte stift er een spook van gemaakt. Met een vleermuis-uitsteekvorm heb ik uit een boterham en uit een plakje worst een vleermuis gemaakt. Een bakje met gezonde wortels erbij een spook lunchring. Deze ringen zijn ideaal vind ik.

bento broodtrommel eng halloween

Broodtrommel 3 Ogen

Van een boterham maak ik een monster met enge ogen. Dit is ook weer een lunch ring. Ik vouw de belegde boterham dubbel en met een schaar knip ik er driehoekjes uit en dit zijn dan tanden van het monster. Een bakje ernaast met worstjes en tomaatjes die ook zijn veranderd in monstertjes met gekke ogen. Een rijstwafel waar een spinnetje op sluipt en een mummie appel. Die echt tot leven komen met plak oogjes. Hoe grappig en eng is deze broodtrommel?!

bento broodtrommel halloween

Broodtrommel 4  Nagels

In deze lunchbox zit een overheerlijke wrap. Dol zijn ze daarop! Belegd met kruidenkaas, ham en wat sla. Smullen tijdens de overblijf! In een bakje heb ik wat blauwe bessen gedaan, die erboven op liggen heb ik door midden gesneden en er een oogje op gelegd. Wat ziet dat er griezelig uit. Je kunt hiervoor eetbare oogjes aanschaffen. En deze trommel is helemaal smullen met echte heksen nagels (bugles chips). Gewoon maar een paar voor de fun.

bento broodtrommel griezelen

Tot zover de Bento Halloween lunchtrommels!
Zoek je nog meer Halloween eet-inspiratie, kijk dan eens bij deze griezelige Halloweentraktaties.

Veel griezel plezier!!

Bento halloween lunchtrommel  Bento halloween lunchtrommel

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 4 Comments

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.