Blogtips

{ Blogtips } | Het uitkiezen van een zakelijke rekening

zakelijke rekening
Linda - Go or No Go
Laatste berichten van Linda - Go or No Go (alles zien)

Bij het opstarten en onderhouden van je eigen onderneming komen een aantal dingen kijken. Een KvK-bezoekje om te beginnen natuurlijk, maar ook het uitzoeken van een zakelijke rekening en het bijhouden van de boekhouding. Dit natuurlijk naast de vrijheid en eigen verantwoordelijkheid die je krijgt met een eigen bedrijf én als het goed is mag je precies dát doen wat je leuk vindt. 

Eerder schreef ik al eens over ‘van bloggen je werk maken‘ en gaf ik een aantal tips voor het starten van je eigen onderneming. In dit artikel wil ik graag even inzoomen op de zakelijke rekening die je moet regelen. Misschien klinkt het als een kleine stap die je zo bij je huidige bank geregeld heb, maar dat is nu precies waar ik je voor wil ‘waarschuwen’.

Logische keuze

Waarschuwen klinkt misschien een beetje zwaar, maar ik bedoel vooral dat je even verder moet kijken dan de meest logische keuze. Zelf ging ik namelijk wél voor de meest logische keuze, gewoon omdat het simpel en snel was. De keuze hield in dat alles prima geregeld was, maar wel met een behoorlijk kostenplaatje eraan. Na enig uitzoekwerk bleek dat dat dus veel goedkoper kan.

KNAB

Ik opende een rekening bij ABN, aangezien ik daar al mijn bankzaken geregeld heb. Lekker makkelijk, maar wel bleek dat iedere transactie geld kost en daarnaast betaal je ook nog een maandelijks bedrag voor je rekening. Later kwam ik erachter dat het anders kan, namelijk goedkoper en met net zo’n goede service. Daarom stapten we over naar Knab, waar ik nu al een jaar of drie de zakelijke rekening heb lopen. Hier betaal ik een klein maandelijks bedrag (5 euro) en zijn de eerste duizend transacties gratis. Knab is inmiddels voor de vierde keer uitgeroepen tot de voordeligste zakelijke rekening voor ondernemers.

Informatie over een zakelijke rekening op een rijtje

  • Een zakelijke rekening openen als ondernemer is niet verplicht
  • Echter staan de meeste banken niet toe dat je je privérekening gebruikt voor zakelijke betalingen
  • Je hebt een overzichtelijke administratie met een aparte zakelijke rekening
  • Vergelijk verschillende zakelijke rekeningen en kies diegene die het beste bij je past

Moraal van het verhaal? Kijk bij het openen van je zakelijke rekening verder dan alleen je huisbankier.
Heb je zelf nog goede tips omtrent een zakelijke rekening? Deel ze hieronder in de comments.


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.