Binnenspeeltuinen Gastblog Noord-Brabant

Leuke activiteiten met kinderen in Den Bosch

kinderen in den bosch uitstapjes
Linda - Go or No Go

Den Bosch staat vooral bekend als feeststad voor volwassenen. Het zit er vol leuke kroegen en er worden regelmatig festivals in de buurt georganiseerd. Maar als je (kleine) kinderen bij je hebt, zijn deze uitgaansgelegenheden niet ideaal. Wil jij wat leuks gaan doen in Den Bosch met de kinderen? Dan mag je deze activiteiten niet vergeten!

1. De natuur in in de Loonse Duinen

Vlakbij Den Bosch vind je de Loonse en Drunense Duinen. Dit grote natuurpark is erg leuk om te bezoeken met je kinderen. Er zijn diverse wandelroutes en er is een bezoekerscentrum dat is ingericht voor kinderen. Erg leuk, actief én gezond!

2. Duinoord: de grootste speeltuin van Nederland

Vlakbij Den Bosch vind je Duinoord. Dit is een groot speelpark met een vaste entreeprijs. Voor die prijs mag je onbeperkt spelen, stoeien, klimmen, eten en drinken. Super leuk dus voor gezinnen, want de kosten blijven binnen de perken. De mogelijkheden zijn eindeloos, van quad rijden tot een tocht door het klimbos.

3. Kidsworkshops in het Noord-Brabants museum

Het Noord-Brabants museum is voor een deel gericht op kinderen. Zo zijn er interactieve mogelijkheden en kunnen kinderen er ook spelen. Wat bijzonder is, zijn de kidsworkshops. Deze zijn vooral in de schoolvakanties. De herfstvakantie 2018 is bijvoorbeeld ‘kunstvakantie’, waarbij veel workshops voor kinderen worden gegeven in het thema kunst.

4. Speurtocht op kasteel Heeswijk

Kasteel Heeswijk is voor volwassenen heel indrukwekkend om te zien. Maar het is ook super leuk voor kinderen. Er zijn namelijk twee speurtochten door het kasteel georganiseerd, voor jonge en oudere kinderen. Dat maakt dit kasteel een heel stuk spannender voor kinderen! Zo kun jij rustig rondkijken terwijl je kinderen op zoek gaan naar de verloren ridder.

5. Zwemmen in het Sportiom

In Den Bosch vind je het Sportiom, een groot complex van sporthallen. Hier vind je ook een prachtig subtropisch zwemparadijs. Een aantal stoere glijbanen, een stuk wildwaterbaan en een golfslagbad maken dit een perfect uitje met kinderen. En zijn jouw kinderen nog wat kleiner, dan is er ook een leuk kinderbad of pierenbadje waar ze lekker kunnen spelen.

6. Kindertheater Pietepaf

Is jouw kind dol op theatervoorstellingen? Dan zit je goed in het kindertheater in Den Bosch. Hier draaien dagelijks verschillende voorstellingen. Daarnaast kun je ook workshops volgen, zodat je kinderen ook leren te acteren. Tijdens een kinderfeestje kunnen de kinderen ook zelf een theaterstuk opvoeren!

7. Afsluiten met sushi

Sushi is voor veel kinderen heel bijzonder om te eten. Het is weer eens wat anders dan de standaard pannenkoeken of friet. Wil jij sushi gaan eten in Den Bosch? Dan zit je goed in het grote sushi restaurant Sakana. Eventueel kan de sushi ook worden bezorgd, thuis of op je vakantielocatie.

Er zijn heel veel leuke activiteiten te doen met kinderen in Den Bosch. Je kunt naar verschillende musea, je kunt workshops volgen of lekker actief aan de slag. Bij de meeste activiteiten is het ook mogelijk dat je kinderen, als ze wat groter zijn, zichzelf vermaken.
Zo heb je als volwassene ook even wat tijd voor jezelf. Heerlijk toch?

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.