Huis & Tuin

Een serre kopen: ideale speelkamer voor kinderen

serre kopen

Het is een droom voor velen: een serre kopen. Een redelijk simpele aanbouw die je direct meer licht in ruimte in je woning geeft. Ruimte die je voor allerlei zaken kunt gebruiken: waaronder de ideale speelkamer voor de kinderen. Een serre kopen biedt je niet alleen ongelooflijk veel ruimte; het verhoogt ook de waarde van je woning. In dit artikel kun je wat welverdiende inspiratie op doen en allerlei mogelijkheden voor die speelkamer ontdekken.

1. Leren en ontwikkelen

Een serre kopen doe je niet zonder reden. Naast een geweldige speelkamer heb je ook nog eens ruimte om een extra rusthoek toe te voegen. Super fijn voor de kids, maar ook zeker heerlijk om zelf even in te ontspannen! Deze grote, lichte ruimte biedt dan ook tal van mogelijkheden. Maak een leuke leeshoek waar de kids met huiswerk of andere leuke taakjes bezig kunnen zijn. Of wat dacht je van een muzikale hoek met een piano of andere muziekinstrumenten? De hoeveelheid ruimte die je tot je beschikking hebt kan voor allerlei doeleinden gebruikt worden.

2. Werken met een thema

Maar een speelkamer zou geen speelkamer zijn als het er niet op en top geweldig uitziet voor de kids. Werk bijvoorbeeld met een leuk thema dat zowel de kinderen als de volwassenen in huis aanspreekt. Een jungle thema met veel binnenplanten bijvoorbeeld, of juist een zen-thema met meditatie plekjes en rustgevende kleuren en geuren. Op deze manier kunnen niet alleen de kinderen, maar ook papa en mama ervan genieten.

3. Speciale kamer, speciale regels

Maak de speelkamer iets speciaals. Waar in het hele huis dezelfde regels gelden, mag dit in die speciale speelkamer natuurlijk wel even net wat anders zijn. De plek waar ze bijvoorbeeld gewoon met blote voeten mogen rondbanjeren, of de plek waar niet met mes en vork, maar alleen maar met de handen gegeten wordt. Zo maak je die speelkamer nog net wat specialer voor jong en oud.

4. Haal de natuur naar binnen

Het grootste voordeel van die serre is natuurlijk het feit dat je binnen zit, maar het buitenleven ervaart. De kinderen zitten minder snel vast achter die televisie, en genieten van al het groen om zich heen. Haal de natuur dan ook zoveel mogelijk naar binnen. Mooie planten aan het plafond of grote glazen schuifdeuren om direct naar buiten te kunnen wandelen. Zo kan het hele gezin genieten van het buitenleven, terwijl ze veilig en warm binnen zitten.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.