10 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Gezelschapsspellen

{ Review } The Climbers van 999 Games

The climbers review

Gezelschapsspel The Climbers van 999 Games is een tactisch driedimensionaal spel voor de hele familie en wij hebben het deze week uitvoerig getest. Dat vonden we niet vervelend hoor, want jongens, wat een leuk spel! 

Echt hout

Ik werd al erg blij toen ik de doos voor de eerste keer openmaakte en de echte houten blokken zag. Geen plastic blokken dus, maar gewoon echte houten blokken: ik hou ervan! Zo weet je dat dit spel jaren mee zal gaan. En als ik het over jaren heb, bedoel ik dat ik als oma dit spel nog prima met mijn kleinkinderen kan gaan spelen, haha. Gelukkig is het ook een heerlijk tijdloop spel dat over 20 jaar nog steeds super leuk zal zijn.

The Climbers

Het doel van het spel is om op het hoogste punt te eindigen. Hoe hoog dit punt is, kan ieder potje weer anders  zijn. Je begint het spel door alle blokken willekeurig bij elkaar en op elkaar neer te zetten. Zodra alle blokken neergezet zijn, kan het spel beginnen.
Iedere spelen heeft in zijn beurt vier acties die hij mag uitvoeren, als hij dit kan. Als eerste mag je je pion verplaatsen. Als tweede mag je een van de blokken verplaatsen. Als derde mag je je pion nog een keer verplaatsen en als vierde mag je je blokkeersteen op een van de blokken leggen.

Je pion verplaatsen mag alleen naar een ander vlak dat in de kleur van jouw pion is, of op een neutrale (blanke) kleur. Als je een hoge stap wi zetten, heb je je trappetje hiervoor nodig. Let wel op, want je mag je ladders maar één keer in het hele spel inzetten. Een klein stapje mag je zonder trapje zetten.
Na het verplaatsen van je pion mag je een blok verplaatsen. Hierdoor kun je ervoor zorgen dat je hoger kunt gaan klimmen in deze of in de volgende ronde óf je zorgt ervoor dat je een medespeler juist tegenwerkt.
Tot slot kun je een blokkeersteen op een blok leggen. Deze zorgt ervoor dat een andere speler niet op dat blok mag gaan staan of hem verplaatsen.

Tactiek

The Climbers daagt je uit om tactisch te denken en vooral ook goed te kijken. Alles wat je in jouw beurt doet, heeft weer effect op je volgende beurt en die van je tegenspelers. De ene keer kan het spel met een relatief laag hoogste punt af zijn, de andere keer krijg je een hoger punt dat bereikt wordt door een van de spelers.

Go or No Go

The Climbers is door de jury van de Speelgoed van het Jaar verkiezing genomineerd in de categorie voor 8 & 9 jaar, wat ik helemaal terecht vind! Het spel vraagt om inzicht en creativiteit en ziet er erg mooi uit met de houten, gekleurde blokken.

Feitjes

Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30-40 minuten
Prijs: € 35,95 en te koop via bol.com

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.