10 jaar 8 jaar 9 jaar Bouw & Constructie Gezelschapsspellen

{ Review } | Gezelschapsspel Manhattan van 999 Games

Review Manhattan 999 games
Linda - Go or No Go

Torens bouwen, en dan het liefst zoveel mogelijk en zo hoog mogelijk: Dat is waar het in het nieuwe gezelschapsspel Manhattan van 999 Games om draait. Elkaars torens inpikken om er zelf beter van te worden, zo kun je het ook noemen. Dit spel kun je heerlijk tactisch spelen en daarnaast heb je ook wel een klein beetje geluk nodig. Precies alle ingrediënten die wij kunnen waarderen in een spel. 

Gezelschapsspel Manhattan

Het gezelschapsspel Manhattan bestaat uit een bord, bouwkaartjes en vier kleuren torens. Je kunt het spel dus met maximaal vier spelers spelen. Iedere speler kiest een eigen kleur uit en vervolgens kan het spel beginnen. Er hoeft dus vooraf niets opgebouwd of uitgezocht te worden: ook wel eens fijn ;-). Het spel bestaat uit een aantal rondes. Dit aantal is afhankelijk van het aantal spelers. Wanneer je met vier spelers speelt, speel je vier rondes. Aan het begin van iedere ronde mogen de vier spelers zes van hun torentjes kiezen en deze op hun bijpassende kaart zetten. Met deze torentjes ga je deze ronde spelen.

Torens bouwen

De torentjes zijn er in vier verschillende hoogtes en je mag alleen maar torentjes bouwen bovenop torentjes met dezelfde hoogte of kleiner. Je kunt dus geen klein torentje bouwen op een grote toren. De torens kun je bouwen in verschillende stadjes. Ieder vierkant op het speelbord is een stadje. Door middel van de bouwkaartjes wordt bepaald waar jij een torentje mag bouwen. Het vakje dat op het bouwkaartje gekleurd is, is de plek waar jij je torentje mag bouwen. Je mag natuurlijk wel kiezen in welke wijk je je toren wil bouwen. En daar komt je tactiek dus om de hoek kijken.

Doel van het spel

Maar waarom bouw je nu eigenlijk al die torens? Het doel van het spel is om het meeste punten binnen te halen. Wie op het einde, als alle rondes af zijn, de meeste punten heeft, wint. De punten worden iedere ronde geteld en je kunt punten scoren op drie verschillende manieren:
– Diegene die de hoogste toren bezit (je bezit een toren als jouw kleur de bovenste kleur is) krijgt 3 punten
– Diegene die de meeste torens in een stadje bezit, krijgt 2 punten
– Alle torens waar jouw kleur bovenaan staat, tellen voor 1 punt

Dwars liggen

Je kunt elkaar dus flink dwars liggen door elkaars toren in te pikken. Hierdoor kan je tegenspeler bijvoorbeeld én de hoogte toren verliezen én ineens geen stad-eigenaar meer zijn. Het is natuurlijk slim om je beste kaart tot het laatst te bewaren. Zo voorkom je misschien dat jouw hogen toren toch nog voor je neus wordt weggepikt.
Speel je met meerdere personen, dan is het natuurlijk slim om vooral de speler dwars te zitten die aan kop gaat. De andere spelers kunnen dan zelfs een beetje samenwerken, hoewel er uiteindelijk maar één winnaar zal zijn. Tactisch spelen dus! 🙂

Speelgoed van het Jaar 2018 (+WIN!)

Wij vinden het dit nieuwe gezelschapsspel Manhattan van 999 Games érg leuk. Geen verrassing voor ons ook dat dit spel genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2018! Manhattan is genomineerd in de categorie voor 10 & 11 jaar. Het spel is voor deze leeftijd ook perfect, maar gelukkig kan hij vanaf een jaar of acht ook al goed gespeeld worden. Naast dat Manhattan érg leuk is om te spelen, ziet het spel met alle gekleurde torens er ook echt heel leuk uit. Daan en Jesse vinden het érg leuk, en wij zelf ook! Zeer terecht dus dat ze genomineerd zijn voor Speelgoed van het Jaar en onze stem hebben ze al! Als je stemt, maak je zelf trouwens ook kans op hele toffe spellenprijzen.

Feitjes

Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Speelduur: 30 minuten
Prijs: € 29,95 en te koop via bol

gezelschapsspel Manhattan 999 games
♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 9 Comments

 • Reply
  Laura
  19 september 2018 at 12:02

  Wat een leuk spel! Ik kende deze nog niet. En aangezien wij allemaal hier spelletjes gek zijn, moet ik deze dus wel gaan uitproberen!

 • Reply
  Dhini
  19 september 2018 at 09:13

  Wat lijkt mij erg leuk spelletjes. Leuk om samen met familieleden of vriendinnen te doen.

 • Reply
  Nadia
  18 september 2018 at 17:16

  Wij zijn thuis dol op spelletjes! Heerlijk s avonds als zoonlief op bedje ligt, of als mijn oudste neefje er is. Ik kan alleen niet zo goed tegen mijn verlies hahaha Kan je ook vals spelen 😉 ?

 • Reply
  Elisabethsfavorieten
  18 september 2018 at 14:03

  Klinkt als een erg leuk spel! Zeker voor kinderen!

 • Reply
  Juliette - Strongbody.nl
  18 september 2018 at 13:50

  Wat een grappig nieuw spelletje! Worden hiermee de nieuwe vastgoed magnaten van de toekomst gecreëerd haha?

 • Reply
  Lianne
  18 september 2018 at 10:58

  Ik ben helemaal geen spelletjesmens! Word er zenuwachtig van haha. Maar het lijkt me wel goed en belangrijk om dit soort spelletjes te spelen met je kinderen.

 • Reply
  Deborah
  18 september 2018 at 10:27

  Ziet er leuk uit met al die kleurtjes. Ben ik erg gevoelig voor haha.
  Vind het jammer dat ze bij ons niet van de bordspellen zijn. Anders hadden we avonden kunnen vullen met dit soort spelletjes. Hier wordt enkel nog maar gegamed op de PS of phone 😕

 • Reply
  MC Kleuver
  18 september 2018 at 09:19

  Dat klinkt als een leuk spel. Ook echt iets wat wij met scouting kunnen spelen. De grote jongens spelen nog steeds spelletjes, haha.

 • Reply
  Isa
  18 september 2018 at 09:07

  Oooh nu vind ik het sneu dat zoonlief nog maar drie is. Dit lijkt echt een leuk spel!

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.