10 jaar 11 jaar 7 jaar 8 jaar 9 jaar Gezelschapsspellen

{ Review } | Het Candy Crush bordspel

Candy Crush bordspel

Candy Crush: wie kent dit bekende spel niet. En kennen is één ding, want ik denk dat er ook maar weinig mensen zijn die het niet ooit een leveltje geprobeerd hebben op hun telefoon. En van die mensen waren er ook weer een heel aantal die het niet bij één leveltje hielden hoor. Ook ik was na een paar weken al ergens in de honderd levels. Een verslavend spelletje, dat is het. En het leuke is dat je sinds dit jaar niet alleen maar op een schermpje kunt Candy Crushen! Er is namelijk een splinternieuw Candy Crush bordspel op de markt. 

Candy Crush bordspel

Het Candy Crush bordspel lijkt echt perfect op de Candy Crush zoals wij hem kennen. Gestreepte snoepjes, kleurensnoepjes, bomsnoepjes en chocolade; niets ontbreekt! Zelf het bord zelf bevat de illustraties van het spel.
Het bordspel kan met twee tot vier spelers gespeeld worden. Iedere speler heeft zijn eigen speelvlak in het bord, maar iedereen mag wel bij elkaar snoepjes en chocolade leggen. Het doel van het spel is om zo snel mogelijk een rij snoepjes te vormen naar de kers die op jouw speelveld ligt.

Candy Crush bordspel uitleg

Dobbelen voor snoepjes

De snoepjes-fiches krijg je door te dobbelen met de zes dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan alle verschillende soorten snoepjes. Welk snoepje je krijgt, is afhankelijk van je worp. Zo krijg je bijvoorbeeld bij vier dezelfde twee fiches, maar bij zes dezelfde snoepjes krijg je maar liefst vier fiches, waaronder een kleurensnoepje en een bomsnoepje.
Je verdiende snoepjes plaatsje op het bord. Dit kan bij jezelf, maar ook bij de tegenstander. Maar waarom zou je ze bij de tegenstander plaatsen?

Candy Crush bordspel kind 8 jaar

Speluitleg Candy Crush?

Net zoals bij het mobiele Candy Crush spel verdwijnen snoepjes als er drie of meer snoepjes naast elkaar liggen. Liggen er dus drie gele snoepjes op een rij, dan verdwijnen ze alle drie. Heeft je tegenstander twee gele snoepjes naast elkaar liggen, dan kan het dus slim zijn om de derde erbij te leggen. Zo gaan ze van zijn speelbord af en is zijn rij richting het kersje weer minder lang.
Naast de gewone snoepjes zitten er zoals gezegd ook de speciale snoepjes in. Zit er tussen een rij van drie dezelfde snoepjes een speciaal snoepje, dan werkt ook deze ongeveer hetzelfde als in de mobiele versie. Dus een gestreept snoepje laat alle snoepjes of chocolade op die rij verdwijnen. De bom werkt iets anders: deze verwijderd vier snoepjes om de bom heen.

review Candy Crush bordspel

In je beurt kun je ook het speciale kleurensnoepje spelen, waarmee je alle snoepjes van één kleur van het bord kunt spelen.
En dan is er nog de chocolade. Deze mag je neerleggen bij je tegenstanders, bovenop een ander snoepje. De speler moet nu eerst de chocolade wegspelen, met behulp van een kleurenbom of gestreept snoepje.

Het speelbord heeft een aantal beperkingen waarop je niet zomaar ieder snoepje mag plaatsen. Dit om te zorgen dat het spel niet heel snel af is. Dat is wel goed, want anders zou het te makkelijk zijn. En dat is het nu zeker niet: het is zelfs behoorlijk lastig om het spel uit te spelen. Een spelronde duurt bij ons tussen de 30 en 45 minuten.

Go or No Go

Het Candy Crush bordspel is leuk bedacht en vooral mooi uitgevoerd ook. Daan en Jesse vinden het erg leuk en toen ze het voor de tweede keer speelden, was er ook een vriendje op bezoek die mee speelde. De volgende dag kwam hij weer terug en vroeg of ze weer Candy Crush konden spelen! Goed teken dus: het spel bevalt goed bij de kids: een GO!

Feitjes

Aantal spelers: 2 – 4 spelers
Leeftijd: 8+
Speelduur: 30 – 45 minuten
Prijs: € 25,- en te koop bij bol.com

Lees ook de review van de nieuwe versie: Candy Crush Duel!


Review Bordspel Drijfzand

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.