Inspiratie

Obstacle Runs: waarom doen mensen dat?

obstacle run

Je hebt er vast wel eens van gehoord want ze zijn de afgelopen jaren enorm populair: de Obstacle Runs. Bij een Obstacle Run wordt een parcours afgelegd met een aantal obstakels. Hoge (onmogelijke) muren, modder, stormbanen en nog meer van dat soort ellende. Waarom zou je er aan mee doen? Geen idee…maar ik ga het wel doen! 

4wijn1bier

Waarom ga ik dat doen? Nogmaals, geen idee… ik vind het zelf ook heel bijzonder. En het is ook niet zo dat het me overkwam en ik meegesleept werd in het enthousiasme van een ander… nee: ik was de aanleiding! Ik riep in onze vriendinnenapp: dames! Kijk hier, leuk en actief, wie doet er mee! En tot mijn verbazing deden er zomaar drie vriendinnen mee. En allemaal vet enthousiast natuurlijk, want wooow kijk ons eens even sportief doen. Daarbij bood een vriend van ons zich ook nog eens vrijwillig aan en daarmee was ons team gevormd. Vijf sportievelingen: team 4wijn1bier.
Stiekem is een van ons de echte sportieveling, die heeft al vaker aan dit soort runs meegedaan en is fitter dan wij allemaal samen. Maar we doen gewoon net alsof we allemaal even fit zijn.

Family Run

En het kan nog erger…want dan doen we dus op zaterdag deze 5km run…maar ik ben dan ook nog eens zo gek om te roepen dat ik de dag erna ook met de kids mee doe, want dat wilden ze heel graag. De 5km run is namelijk voor de volwassenen, maar op zondag is er een family run. Leuk voor de hele family. Ammehoela, leuk voor de hele familie, want na die zaterdag denk ik toch niet dat ik zondag nog kan lopen? Maar hey, alles voor de jongens natuurlijk dus gaf deze overenthousiaste mama zich op voor de zaterdag én de zondag. Wetende dat ik waarschijnlijk op zondag vrolijk om alle obstakels heen loop, in plaats van er nog eens een keer overheen.

Evy

Het enige positieve is eigenlijk dat ik al voor aanmelding al een poosje bezig was met onze Evy. Je kent d’r wel, de Belgische run-chick. Hulde aan Evy, want door haar ideale app ben ik gaan rennen én houd ik het gewoon echt vol: ik vind het zelfs leuk! Dat had niemand kunnen verwachten, inclusief ik zelf niet. Ik sta namelijk bekend om redelijk lui en conditieloos. Maar nu dus niet meer, want met les 16 van Evy achter de rug durf ik best te zeggen dat ik me fitter voel én trots ben op mezelf. Want ik had echt nooit verwacht dat ik het vol zou houden, en leuk zou vinden.

Fit

Zoals ik al zei, ik voel me een stuk fitter. Niet alleen doordat mijn conditie verbetert, maar ook omdat ik gezonder eet. Geen dieet, geen koolhydraten of calorieën tellen, maar gewoon gezond eten. En tussendoor snoep ik heus nog wel wat hoor, want anders zou ik het ook nooit volhouden, maar gelukkig is dat geen probleem. Negen maanden geleden ben ik begonnen met lijnen en vol trots kan ik zeggen dat ik mijn doel behaald heb: Ik ben op mijn ideale gewicht nu ik 14 (!) kilo ben afgevallen! Volgens de BMI-berekeningen is mijn ideale gewicht tussen de 68.1kg tot en met de 74.2kg, dus daar zit ik perfect tussen. Mocht er nog 1 of 2 kilo afgaan, is dat mooi meegenomen, maar ik ben supertevreden met hoe het nu is.

Anyway, modder dus

Maar goed, die Obstacle Run dus. Of zoals ze hem hier in het dorp noemen: de Fun Run. Van de ene kant kan ik eigenlijk niet wachten, want het lijkt me super leuk om met je team die 5 kilometer te overwinnen (#teamspirit). Van de andere kant doe ik het in mijn broek want volgens mij is het echt kapotmakerij, zo’n run (maar serieus, kijk die foto’s ook hier in dit stuk. Diegenen die lachen doen dat gewoon omdat er een fotograaf voor hun neus stond…). Met Evy ren ik nu zo’n 4.5 kilometer (niet aan één stuk hoor, maar het bouwt steeds verder op) en dat is nog zonder obstakels natuurlijk.. Ik ben dus heel benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen met deze Obstacle Run.
Natuurlijk horen jullie het als het zover is en op Instagram deel ik vast nog wel wat modderige zweetfoto’s. Klinkt aantrekkelijk, hè? Zeker even meekijken op mijn Instagram dan ;-).

Heb jij wel eens ooit meegedaan met een Obstacle Run?


♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.