Reistips

NS Kids Vrij abonnement: Kinderen mogen gratis met de trein

treinkaartje goedkoop reizen kids vrij abonnement
Linda - Go or No Go

Voor kinderen is het een hele ervaring om met de trein te reizen, zeker als ze maar af en toe met de trein reizen. Daan en Jesse zijn nog maar enkele keren in de trein geweest en ze vinden dat geweldig. Alles wat voorbij zoeft, zo gaat dat niet als je in de auto zit hoor!

Reizen met de trein

Reizen met de trein is niet alleen leuk met kinderen, maar ook nog eens voordelig. Wist je dat kinderen van 0 tot en met 11 jaar gratis reizen in de trein? Ik wist dat dus niet, maar dat kan ook komen omdat we maar sporadisch met de trein reizen. Voor kinderen is er namelijk het gratis Kids Vrij abonnement van de NS, waarbij kinderen een eigen OV Chipkaart krijgen. Super leuk voor hun natuurlijk: Een eigen pasje! En leuk om  op deze manier kennis te maken met het reizen door middel van Openbaar Vervoer. Over een jaar of tien zullen ze niet anders weten waarschijnlijk :-).

Kids Vrij abonnement

Voorheen moest een Kids Vrij abonnement gekoppeld worden aan een abonnement van een ouder, maar dat hoeft dus niet meer. Er hoeft alleen een meereizend persoon mee te gaan van minimaal 12 jaar.
Indien je kind al een eigen OV chipkaart heeft, kun je het Kids Vrij abonnement er zo opzetten. Ok, de kosten hiervoor zijn wel € 0,01 cent in verband met de verificatie. Deze cent betaal je jaarlijks.
Heeft je kind nog geen OV chipkaart, dan dien je er eerst een aan te schaffen. Hiervoor zijn de eenmalige kosten € 7,50. Vanaf dan is het verder dus helemaal gratis! Let wel op, als je nog een nieuwe OV chipkaart moet bestellen, dien je dit wel een week vooraf te regelen.
Ter info: een los kaartje voor kinderen kost € 2,50. Hiermee kunnen ze dan de hele dag reizen. Reis je dus vaker dan drie keer met het OV met je kind, dan heb je de kosten voor de OV Chipkaart er al uit.
Mocht je meer informatie over het Kids Vrij abonnement of over het aanschaffen hiervan willen, kijk dan even hier.

Zelf ook goedkoop reizen

Als je nu lekker met de family een dagje gaat treinen, is het natuurlijk wel slim om vooraf ook even te checken of er nog interessante aanbiedingen zijn voor je eigen treinkaartje. Daarom is het altijd handig om zelf ook in de gaten te houden welke lopende aanbiedingen er zijn, zodat je een goedkoop treinkaartje kunt scoren. Deze kun je gewoon combineren met het Kids Vrij abonnement.

Ga jij vaak met de trein reizen? En heb je ook al een Kids Vrij abonnement?


Foto meisje in de trein via Shutterstock – door Gabczi

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 2 Comments

 • Reply
  Judith Jasper
  29 september 2018 at 08:09

  Poeh best bizar idee dat Keira nu met Miya alleen in de trein zou mogen. Nog even niet. Haha.

  • Reply
   Linda - Go or No Go
   29 september 2018 at 08:11

   Hahaha, ja dat is wel best heftig ja.

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.