Gastblog Gratis uitstapjes en activiteiten Vakantie in Nederland

6 leuke dingen om te doen tijdens een weekendje weg in Nederland

weekendje weg

De weekenden zijn normaal al snel volgeboekt. Maar heb je eens een lege planning op de weekendkalender, dan kun je er heerlijk op uit in eigen land. Je kan namelijk zoveel leuks doen met de kinderen tijdens je weekendje weg Nederland. Kies gewoon een leuke activiteit uit deze lijst, en je hebt gegarandeerd een weekend met vermaak voor het hele gezin! 

1. Ga op avontuur

Je kunt perfect op avontuur gaan in eigen land. Bezoek een kartbaan in de omgeving, kruip door de grotten in Valkenburg of ga een tof ‘outdoor adventure’ aan in de bossen. Er zijn ook genoeg organisaties die leuke activiteiten en avontuurlijke dagen organiseren voor het hele gezin. Door even te googlen kom je zo tal van avontuurlijke activiteiten tegen!

2. Bezoek een nieuwe omgeving

Nu is het gros van Nederland uitgestrekt en plat, maar er zijn ook prachtige gebieden te ontdekken die even helemaal anders zijn. Beklim de bergen in het prachtige Limburgse Valkenburg, of waan jezelf even helemaal in het buitenland tijdens een bezoek aan een van de mooie Drenthse natuurgebieden. Lange wandelingen afgesloten met een heerlijke kop koffie: prima te doen!

3. Lekker de energie kwijt

Wil je actief aan de gang dit weekend? Kies dan een mooie fietsroute (of zelfs wandelroute) uit door Nederland. Er zijn fietsroutes die je zo van de ene, naar de andere kant van het land brengen. Plan een aantal leuke pitstops in en eventueel zelfs een overnachting.

4. De attractieparken

Je maakt er ieder kind blij mee: een bezoek aan het attractiepark. Herleef de sprookjes van vroeger in de Efteling, bezoek de achtbanen in Six Flags of ga op avontuur in Walibi. De kosten zijn wat hoger, maar het hele gezin is happy: dat is zeker!

5. Een dagje Centerparks

Nu is Centerparks natuurlijk een geweldig vakantiepark, maar het is ook bij uitstek geschikt voor een dagje weg. De mooie omgeving, uitgebreide zwembaden, het avondentertainment en de leuke outdoor activiteiten geven je genoeg te doen. Een hele dag, of zelfs een heel weekend.

6. Naar de zee

Nu gaan veel gezinnen direct richting Den Haag zodra ze een dagje naar zee willen, maar wat dacht je van een korte autovakantie naar Zeeland? Niet alleen zijn er geweldig veel leuke campings te vinden, je bent in veel gevallen ook in loopafstand van de zee, de natuur en de heerlijke terrasjes.

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.