6 jaar

Een crossfiets: Het beste cadeau voor een 6-jarige jongen

crossfiets
Linda - Go or No Go

Ik val maar meteen met de deur in huis (dat deed ik eigenlijk met de titel ook al, maar goed): Als je op zoek bent naar een gaaf cadeau voor een 6-jarige (of ouder) jongen dan heb ik hét cadeau: een crossfiets! 

Wij gaven de jongens een crossfiets op hun zevende, maar achteraf gezien hadden we dat gerust een jaar eerder moeten doen. Ze zijn er namelijk super blij mee én het heeft zo zijn voordelen.

De goede fiets

Een crossfietsje pak je niet als goede fiets voor langere fietstripjes of wanneer je met de familie een rondje gaat fietsen. Het crossfietsje is voor wanneer je kind met zijn vriendjes gaat spelen. Een van de vriendjes van onze jongens woont bij een crossveldje, en behalve dat een crossbaan met een gewone fiets behoorlijk suf is, wil je liever ook niet dat die goede fiets daarvoor gebruikt wordt. Bij ons komen ze een crossbaan niet af zonder een keer gevallen te zijn, dus dan is het wel prettig dat dat niet met de goede fiets is maar met het tweedehands crossfietsje. Yup, tweedehands, ik shopte twee crossfietsjes via Marktplaats, beide voor 20 euro per stuk. Ze zien er zeer gebruikt uit, maar daar liggen de jongens en ik niet wakker van hoor: dat mag!

Vakantie

Als je op vakantie gaat naar een camping, dan is dit echt de beste tip ever: Neem een fietsje mee! En ook hier geldt: je kunt natuurlijk de goede fiets van je zoon of dochter meenemen, maar op veel campings zijn leuke baantjes of bossen gemaakt om te crossen. Veel leuker dus om een crossfiets mee te nemen. Je kunt vaak ook wel (cross)fietsen huren op een camping, maar dan betaal je gemiddeld zo’n 30-50 euro per week. Voor dat geld koop je met gemak een tweedehands crossfiets.

Stoer

Onze jongens vinden het onwijs stoer dat ze een crossfiets hebben. En ze worden er ook echt een beetje stoerder van ook. Daan en Jesse zijn niet van die bikkels op hun fiets: ze zijn redelijk voorzichtig. Het mag allemaal best een beetje stoerder. En sinds ze hun crossfiets hebben doen ze dat dus ook! Ik zie ze ineens oefenen met hun voorwiel een stukje omhoog tillen tijdens het fietsen en staand op hun fiets crossen.

Nog benieuwd naar een ander stoer cadeau voor een 6-jarige? Ik heb hem hier voor je!


Lees ook: Een fiets voor een puber

♥ ♥ ♥ Op Go or No Go wordt gebruik gemaakt van affiliate links. Dit betekent dat als jij op een van de links klikt, wij daar mogelijk een kleine commissie over krijgen. Het kost jou niets extra, maar het levert ons wel wat op. Met deze opbrengsten kunnen we deze website onderhouden. Ook krijgen wij soms betaald voor een artikel of we krijgen een product in ruil voor een blogpost. Onze mening blijft hierdoor nog steeds onveranderd en eerlijk. Voor meer informatie kun je de disclaimer doorlezen. ♥ ♥ ♥

 1 Comment

  • Reply
    Leukste cadeaus voor een 6-jarige jongen - Go or No Go
    18 maart 2020 at 07:57

    […] jongen. Ik kan stiekem nog wel even doorgaan hoor, denk bijvoorbeeld aan een skateboard of een crossfiets. Maar goed, bovenstaande zijn in ieder geval onze favorieten! Hopelijk heb je fijn wat inspiratie […]

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.